Cirkulär arkitektur för nyexaminerade arbetssökande – digitalt

Sveriges Arkitekters kurs i cirkulär arkitektur riktar sig till dig som är nyexaminerad och arbetssökande. Vässa dina kunskaper inom cirkulär omställning och bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Det här är en kostnadsfri grundkurs som är framtagen för att orientera nyblivna arkitekter i kunskaper som alltmer efterfrågas av såväl arkitektföretag och myndigheter som beställare.

Genom att öka din kompetens inom cirkularitet fyller du ett behov inom byggsektorn och blir mer attraktiv på arbetsmarknaden. Kursintyget du får befäster dina kunskaper och blir meriterande i ansökningar.

Bakgrund

Cirkularitet är ett systemtänk och ramverk för att möta globala utmaningar som klimatförändringar, förlust av biologisk mångfald, samt avfall och föroreningar. Med utgångspunkt i bättre designbeslut går det att helt eller delvis:

  • Eliminera avfall och föroreningar.
  • Cirkulera produkter och material.
  • Regenerera (reparera) natur.

Kursinnehåll

Hur ska arkitekter tänka för att verka för cirkularitet i små och stora projekt för att driva på omställningen? I den här kursen får du en teoretisk introduktion som hjälper dig utveckla egna idéer inom ämnet och tillsammans med andra utforma möjligheter för att lösa dem. Du kommer även att ta fram en handlingsplan för att fortsätta ditt utforskande i ämnet efter kursens slut. Ämnen som tas upp under kursen är:

  • Vad är cirkulärt byggande och varför är det viktigt?
  • Lagkrav och riktlinjer att känna till.
  • Återbruk i byggsektorn, referensprojekt.
  • Verktyg och stöd.

Inom ramen för kursen sjösätter vi flera studiecirklar med olika teman som tar vid där kursen slutar. I ett senare uppföljningsmöte tar vi del av varandras nedslag i cirkularitet.

Föreläsare

Eva Minoura

Eva Minoura. Foto: Peter Phillips
Eva Minoura. Foto: Peter Phillips

Eva Minoura, arkitekt SAR/MSA och teknologie doktor i stadsbyggnad. Eva är programansvarig på Sveriges Arkitekter med särskilt ansvar för ämneskurser inom hållbarhet i den byggda miljön och digitalisering inom arkitektbranschen. Hon är även ansvarig för Sveriges Arkitekters professionsprogram Steg 1 Arkitektrollen och Steg 2 Arkitektens affär och kommunikation

Karin Löfgren

Karin Löfgren

Karin Löfgren, Ph.D Arkitekt SAR/MSA, hållbarhetsansvarig på AIX Arkitekter talar om vad cirkulärt byggande är och varför är det viktigt. Hon kommer att tala om vilken roll arkitekten kan ta i omställningen till ett cirkulärt agerande och vad innebär detta praktiskt och personligt. Under ett par år har hon arbetat fram piloter och jobbat med testbäddar kring olika nya byggmetoder, programvaror, nya material och produkter. Nu när det är dags att skala upp och öka hastigheten tycks i stället luften gå ur på en del håll. Vad kan vi som arkitekter göra i detta landskap? Ska vi låta oss bli omställda eller ställa om? Vi tar ett par steg tillbaka och gör en flygning över de förflyttningar som gjorts de sista åren. Hur håller vi arkitekturen relevant i en föränderlig värld?

Vem får gå

Målgrupp för utbildningen är medlemmar i Sveriges Arkitekter inom alla förbundets discipliner (A, IA, LA och FPR) som är nyexaminerade och arbetssökande. Studerande kan inte anmäla sig till denna kurs, utan du ska ha din examen klar.

Kursen är kostnadsfri men uteblir du faktureras du 200 kronor. Sista anmälningsdag är den 27 maj. Blir kursen fulltecknad kan du anmäla dig till en reservlista, så kontaktar vi dig om det blir en plats ledig.

Relaterade kurser

Visa alla kurser
Att sköta ett arkitektuppdrag
Kostnadsfri för medlemmar

Att sköta ett arkitektuppdrag

Välkommen till en kurs om hur man på ett professionellt sätt sköter ett arkitektuppdrag. Kursen vänder sig till nyutexaminerade och yngre arkitekter med relativt kort yrkeserfarenhet.

Datum::
Fullbokad
Social hållbarhet i den byggda miljön – Göteborg
Kurs

Social hållbarhet i den byggda miljön – Göteborg

Hur kan vi planera och utveckla livsmiljöer för att så många som möjligt ska känna sig trygga, jämlika och ha en god livskvalitet? Genom att ha ett socialt hållbart tänk i processer kring stad, bostad, offentliga platser, utbildning med mera ökar vi förutsättningarna för inkluderande och rättvisa samhällen.

Datum::
Anmälan är stängd
Facklig grundkurs – privat sektor
Kurs

Facklig grundkurs – privat sektor

Kursen är en introduktionskurs för dig som är förtroendevald på ett privat företag och som är ny i ditt uppdrag eller vill lära dig grunderna.

Datum::