Karriärrådgivning

Har du funderingar kring vad som är nästa steg i din karriär? Sveriges Arkitekter arbetar med personlig rådgivning för att hjälpa dig vidare i din yrkesutveckling oavsett var du befinner dig. Tveka inte att höra av dig.

Det är inte ovanligt att någon gång känna sig låst eller ha svårt att hitta motivationen i sin nuvarande roll. Kanske är du osäker på om det är dags att gå vidare eller om du ska stanna kvar på din nuvarande arbetsplats? Vet du redan att du är på väg och önskar stöd i arbetet med dina ansökningshandlingar eller behöver du kanske råd inför din anställningsintervju?

Hur går det till?

Skicka ett mejl till oss där du beskriver vad du önskar att få hjälp med. Återkoppling sker inom tre arbetsdagar för att boka in ett telefonmöte på 30–45 min när det passar dig:

För dig som är studerande, nyexaminerad eller är ny i yrket

Emma Fransson och Erik Eckersten kan svara på frågor som berör nyexaminerade, studenter och cv.

Emma Fransson är utbildad arkitekt från KTH och har praktiserat på Link Arkitektur, Krupinski/Krupinska och U.D. Urban design.

Erik Eckersten har en kandidatexamen i arkitektur från KTH och en masterexamen i landskapsarkitektur från SLU. Under sin studietid har han praktiserat på stadsplaneringskontoret Urban Minds och efter examen arbetat som landskapsarkitekt på White arkitekter i Stockholm.

Emma och Erik jobbar med framför allt studenter, utbildning och nyexaminerade. Har du frågor som berör nyexaminerade, studenter, cv och så vidare kan du mejla till emma.fransson@arkitekt.se eller erik.eckersten@arkitekt.se.

För dig som har varit yrkesverksam längre

Ingegärd Gyllenswärd.
Ingegärd Gyllenswärd. Foto: Peter Phillips.

Ingegärd Gyllenswärd är utbildad arkitekt (MSA/SAR) på KTH. Hon har lång erfarenhet inom arkitektbranschen där hon både varit anställd och drivet eget arkitektföretag. Sedan 2019 arbetar Ingegärd med kompetensutveckling och kursverksamhet på Sveriges Arkitekter. Mejla till ingegard.gyllensward@arkitekt.se

För dig som är chef eller vill söka ett chefsjobb

Jens Andersson, chefsjurist/gruppchef. Foto: Jonas Malmström.

Jens Andersson har en jur. kand från Stockholms Universitet och påbyggnad inom ledarskap och management. Tidigare har han bland annat arbetat som HR-ansvarig på en designbyrå och utbildat chefer i ledarskap på Ledarna. Jens började på Sveriges Arkitekter 2019 och arbetar med juridiska rådgivning och chefsfrågor. Mejla till jens.andersson@arkitekt.se

För dig som har fackliga frågor

Kontakta våra jurister om du vill diskutera anställningsavtal, löneförhandling eller andra juridiska frågor.

Kurstips!

En introduktion till projektering
Sveriges Arkitekter erbjuder en ny, helt webbaserad kurs, i projektering för dig som vill bli trygg i byggprocessens skeden från tidig skiss fram till genomförande. Att förstå var du är i komplexa processer är avgörande för att du som arkitekt ska ha inflytande över resultatet.

Steget till eget
Många drömmer att någon gång i yrkeslivet prova på att vara egen företagare. Sveriges Arkitekters webbaserade utbildning är en orientering i vilka förberedelser och rutiner som du bör göra när du överväger att starta eget.

Lästips från tidningen Arkitekten