Råd och stöd

Som medlem i Sveriges Arkitekter har du rätt till fackligt stöd. Våra jurister ger professionella råd och förhandlingshjälp i alla frågor som rör din anställning, exempelvis frågor om lön, tjänstledighet eller upphandlingar.

Att tänka på i lågkonjunktur

Arkitektyrket är konjunkturkänsligt. När det gungar eller du kanske till och med blir uppsagd är det inte alltid lätt att veta vad man ska göra. Här hittar du några tips från Sveriges Arkitekters jurister. Även till dig som är nyutexminerad.

Se tips från juristerna

Konjunkturbarometern

Håll koll på konjunkturen med Sveriges Arkitekters barometer. Varje månad publicerar vi aktuell statistik om arbetslösheten bland medlemmarna.

Läs mer

Årsarbetstid

Årsarbetstid styr hur många timmar du ska arbeta varje år. Enligt Sveriges Arkitekters kollektivavtal får den ordinarie veckoarbetstiden uppgå till högst 40 timmar per vecka i övrigt är inte årsarbetstiden reglerad.

Läs mer och ladda ner årstimplan
Läs mer om dina anställningsvillkor

För dig som är anställd

Här kan du läsa om sådant som du som är anställd behöver känna till, med eller utan kollektivavtal på din arbetsplats.

Läs mer om lön och villkor

Din lön

Bli ett proffs på att löneförhandla med våra tips, få information om dina rättigheter och hitta relevant statistik i Saco lönesök. Här hittar du allt du behöver veta om din lön – oavsett om du är anställd eller student.

Saco Lönesök – ditt bästa löneverktyg

Saco Lönesök är ditt bästa underlag inför lönesamtalet. Här kan du som är medlem i Sveriges Arkitekter jämföra din lön med andra arkitekters och se om du har en marknadsmässig lön.

Saco Lönesök