Press

Sveriges Arkitekter är en fack- och branschorganisation som samlar alla arkitekter, från professionerna husbyggnad, inredning, landskap och planering. Utgångspunkten för vår verksamhet är att bra villkor för arkitektens yrkesutövning är en förutsättning för goda livsmiljöer.

Vi jobbar med såväl fackligt arbete som branschutveckling samt professions- och arkitekturfrågor. Viktiga mål är att visa på betydelsen av arkitekturens förutsättningar och dess förmåga att göra skillnad i samhället samt att påverka arkitektens villkor.

Förbundet samlar drygt 12 300 medlemmar, varav 2 600 arkitektstudenter. Vi är en del av Saco, Sveriges Akademikers Centralorganisation.

Presstelefon

076-136 77 33.
Vi besvarar frågor om Sveriges Arkitekters verksamhet. Våra anställda experter pratar gärna arkitektur, upphandling, lön, lagstiftning, etc. Vi förmedlar också kontakter till arkitekter och medlemsföretag.

Pressbilder

De flesta av våra pressbilder hittar du i vårt nyhetsrum hos Cision. Här finns logotyper och foton på företrädare för förbundet.


Senaste pressmeddelanden

Alla pressmeddelandenTwitterDebattartiklar
Våra senaste blogginlägg


Lars Gezelius

En byggnad i Bredäng

29 Jun 2015

Bredäng ligger sydväst om Stockholms stadskärna med tunnelbanestation på Röda linjen. Namnet är belagt sedan 1630-talet då ett torp med namnet låg här. Idag ser det annorlunda ut minst sagt....

Elisabet Näslund

Börja med språket för att effektivisera processen

01 Jun 2015

”Luftttillsatt anläggningsbetong med vct 0,45.” ”Byggnadens inre hjärta.” ”Ökat utrymme för frontareor i filterbankar.” Vad är det du gör när du uttalar det här? Markerar du att du tillhör en...