Press

Sveriges Arkitekter är en fack- och branschorganisation som samlar alla arkitekter, från professionerna husbyggnad, inredning, landskap och planering. Utgångspunkten för vår verksamhet är att bra villkor för arkitektens yrkesutövning är en förutsättning för goda livsmiljöer.

Vi jobbar med såväl fackligt arbete som branschutveckling samt professions- och arkitekturfrågor. Viktiga mål är att visa på betydelsen av arkitekturens förutsättningar och dess förmåga att göra skillnad i samhället samt att påverka arkitektens villkor.

Förbundet samlar drygt 12 300 medlemmar, varav 2 600 arkitektstudenter. Vi är en del av Saco, Sveriges Akademikers Centralorganisation.

Presstelefon

076-136 77 33.
Vi besvarar frågor om Sveriges Arkitekters verksamhet. Våra anställda experter pratar gärna arkitektur, upphandling, lön, lagstiftning, etc. Vi förmedlar också kontakter till arkitekter och medlemsföretag.

Pressbilder

De flesta av våra pressbilder hittar du i vårt nyhetsrum hos Cision. Här finns logotyper och foton på företrädare för förbundet.

Pressarkiv

Här hittar du samtliga pressmeddelanden från Sveriges Arkitekter.


Senaste pressmeddelanden
TwitterDebattartiklar
Våra senaste blogginlägg


Jacob Sahlqvist

Låt livet på landet vara livligt

25 Maj 2015

Regionalpolitik har inte varit så viktig som nu på många år. Klyftan mellan stad och land blir allt djupare, med utarmning i vissa regioner och överhettning i andra som följd....

Elisabet Näslund

Kvinnorepresentation inget för Sveriges Byggindustrier

18 Maj 2015

Nytt år, ny styrelse i byggarnas arbetsgivarorganisation Sveriges Byggindustrier, BI. Men så mycket nytt är det inte. Det är fortfarande Anders, Thomas och andra pojknamn och så Tore som ordförande. Gull-Britt...