Medlemsavgifter

Vad kostar det att vara medlem i Sveriges Arkitekter? Det beror lite på. De här avgifterna gäller från och med 1 mars 2024.

Tänk på att du måste ansöka om medlemskap i Akademikernas a-kassa separat, det ingår inte i avgiften för medlemskap i Sveriges Arkitekter.

Avgifter för yrkesverksamma medlemmar

Helbetalande: 393 kronor per månad.
Ansluten till Företagarservice: 197 kronor per månad. Bli medlem.

Avgift för studentmedlemmar

25 kronor per månad. Bli studentmedlem.

Avgift efter examen

197 kronor per månad (gäller under 2 års tid efter examensdatum, din Masterexamen).

Avgift för utlandsmedlemmar

177 kronor per månad. Ansök om utlandsmedlemskap.

Avgifter för seniormedlemmar

Seniormedlem, yrkesverksam: 236 kronor per månad.
Seniormedlem, över 66 år och inte yrkesverksam: 118 kronor per månad.
Seniormedlem, 75 år eller äldre: 86 kronor per månad.

Arkitektseniorer som har upphört med sin yrkesverksamhet får avgiften sänkt. Du måste själv anmäla att du slutat jobba till Sveriges Arkitekters kansli.

Avgifter för passiva medlemmar

118 kronor per månad. Ansök om passivt medlemskap.

Reducerad avgift

Den reducerade avgiften för 2024 uppgår till 262 kronor per månad för dig som har en inkomst som understiger 27 200 kronor i månaden. För dig som har en inkomst som understiger 13 600 kronor i månaden blir den reducerade avgiften 131 kronor per månad. Reduktionsnivåerna baseras på Sveriges Arkitekters rekommenderade ingångslöner.

Den reducerade avgiften för 2024 baseras på den förväntade inkomsten för året. Alla inkomster räknas, även exempelvis a-kassa, sjuk – och föräldrapenning. Är du ansluten till Företagarservice kan du inte få reducerad avgift. Ansök om reducerad avgift.

Lokalföreningsavgift

Aktiva medlemmar (bokförda i Sverige) tillhör en lokalförening och betalar därför också en lokalföreningsavgift. Studenter tillhör en studentavdelning som inte tar ut avgift. Lokalföreningsvgiften bestäms av de enskilda lokalföreningarna och finansierar den lokalt drivna verksamheten. Mer information om lokalföreningarna.

Betala med autogiro

Det smidigaste sättet att betala din avgift är via autogiro. Du kan också få din räkning via e-faktura. I båda fallen slipper du då faktureringsavgiften på 25 kronor som tillkommer på fakturor via posten och Kivra. Autogiro anmäler du via länken nedan och e-faktura registrerar du via din egen internetbank.

Anslut dig till autogiro