Därför ska du bli medlem i Sveriges Arkitekter - Sveriges Arkitekter

3 anledningar till att du ska bli medlem

Rådgivning och förhandlingsstöd
När det uppstår problem på arbetsplatsen eller du behöver stöd i arbetslivet finns förbundsjuristerna där. De ger dig experthjälp eller bistår i en förhandling.

Inkomstförsäkring
Med vår förmånliga inkomstförsäkring får du upp till 80 procent av din lön om du blir ofrivilligt arbetslös. Gäller för en ordinarie lön upp till 100 000 kr/mån i 120 dagar.

Lönestatistik
I databasen Saco lönesök hittar du relevanta jämförelser vad en arkitekt i din yrkesroll och med ditt examensår tjänar. Statistiken ger dig bra argument när du löneförhandlar.

Medlemskap stärker dig som arkitekt

Sveriges Arkitekter är en fack- och branschorganisation för alla arkitekter i Sverige, som jobbar med inredning, hus, landskap eller planering. Med nära 14 000 medlemmar organiserar Sveriges Arkitekter omkring 90 procent av den samlade arkitektkåren och är därigenom en stark röst för yrket. Vårt mål är att arkitekter ska ha en bred och ledande roll i planering och samhällsbyggnad. Vår vision är bra arkitektur, som möter behoven hos dem som ska uppleva den byggda miljön i dag och i morgon.

Förbundet jobbar med långsiktiga frågor som kvalitet i arkitekturen, hållbarhet och utbildning – för att förbättra förutsättningarna både för den enskilda arkitekten och för arkitekturen.

Inget att tveka om – gå med du också och upptäck styrkan i ett förbund av och för arkitekter. Allt för 330 kronor i månaden (student, senior med flera betalar reducerad avgift).

Alla arkitekter eller arkitektstudenter kan bli medlemmar

Har du en fullständig arkitektutbildning och har arbetat som arkitekt i två år kan du dessutom ansöka om yrkestitel.

Ännu inte övertygad? Läs mer om allt som ingår i medlemskapet.

Ladda ner en folder om varför du ska vara medlem (PDF)