Styrelse – Sveriges Arkitekter Södermanland

Presentation av styrelsen för Sveriges Arkitekter Södermanland för verksamhetsperioden 2024 – 2026.

Styrelsen 2024 – 2026

Maria Hörnell, ordförande
Arkitekt SAR/MSA som arbetar både med hus och trädgårdar. Dessutom är jag utbildad florist. Jag arbetar som egenföretagare och är bosatt i Strängnäs sedan två år. Älskar naturen – aktiv medlem i Naturskyddsföreningen – och att jobba med växter!
För mig känns det viktigt att engagera sig i föreningen ihop med andra. Speciellt viktigt är det med ett nätverk av kollegor när man driver företag ensam. Jag vill också att vi lyfter frågor om hållbarhet och miljö i vårt arbete.

Markus Grieser, vice ordförande
Arkitekt SAR/MSA och Partner/VD på AART architects Sverige AB. Jag är ansvarig för utvecklingen av AARTs verksamhet på den svenska marknaden.
Jag har tidigare varit engagerad i lokalföreningen Örebros styrelsearbete. Att vara aktiv i sin lokalförening ger möjligheten att influera de aktiviteter och frågeställningar vi tillsammans vill prioritera under året. Sedan är det väldigt trevligt att få träffa kollegor och att bredda sitt yrkesnätverk.

Caroline Axelsson, sekreterare
Arkitekt MSA, inredningsarkitekt och grundare av anca inredningsarkitekter, som i över 20 år arbetat med arbetsplatsstrategier och inredningsarkitektur med hållbarhetsfanan högt. Arbetet i Sveriges Arkitekter Sörmlands styrelse ser jag som en chans att knyta nya kontakter, ta del av förmåner, och inte minst kunna påverka och utveckla en organisation som arbetar för bättre förutsättningar för min yrkeskår.

Göran Deurell, kassör
Planeringsarkitekt MSA, från BTH. Arbetar på min ansökan om yrkestitel.
Arbetar sedan 7 år som planarkitekt på Oxelösunds kommun.
Det finns väldigt mycket att prata om när det gäller utformningen av våra hus och samhällen. Min strävan med styrelsearbetet är att ge plats för sådana samtal här i Sörmland. I klimatförändringens tid är inget längre självklart.

Karin Tibbelin, suppleant
Planeringsarkitekt MSA, utbildad på Blekinge tekniska högskola. Hon arbetade flera år inom kommun, men arbetar sedan några år som Affärsansvarig Stadsbyggnad hos Carlstedts Arkitekter AB.
Jag har tidigare varit ordförande i föreningen, men finns nu med som suppleant med målet att ge stabilitet och erfarenhet. Genom min medverkan i föreningen hoppas jag medverka i samtal kring gestaltning och arkitektur, bygga nätverk och träffa andra arkitekter.
När jag inte sysslar med arkitektur, gillar jag en stor mängd pyssel av olika slag och är scout gärna i naturen eller i en segelbåt.

Styrelsens protokollförda möten sedan tidigare

2023

  • Styrelsemöte nr 1, 2023-01-25
  • Styrelsemöte nr 2, 2023-03-18

2022

  • Styrelsemöte nr 1, 2022-02-06
  • Styrelsemöte nr 2, 2022-04-24
  • Styrelsemöte nr 3, 2022-05-09
  • Styrelsemöte nr 4, 2022-06-21
  • Styrelsemöte nr 5, 2022-09-14
  • Styrelsemöte nr 6, 2022-10-15
  • Årsmöte, 2022-11-20, dagordning, protokoll.