Kreativa idéprocesser

En skicklig processledare är katalysator för en överenskommelse som alla deltagande skapar, utan att utvärdera. Kursen vänder sig till dig som vill ta större plats i detta lönsamma affärsområde.

Att lära sig att leda olika yrkesgrupper med skilda mandat eller expertis, som inte nödvändigtvis har erfarenhet av kreativa processer, är en typ av uppdrag där arkitektens helhetsperspektiv kommer väl till pass.

Innehåll

Kursen Kreativa idéprocesser ger dig verktyg för att leda olika team i tidiga skeden – en viktig fas där projektets koncept och affär formas. Arkitektens vardag och verksamhet innebär att i högre utsträckning än förr leverera tjänster inom just processledning. Att processleda definieras här som att leda en initierad, mindre grupp. Kunskaperna du får i kursen kan också användas i interna processer och workshops och du får redskap att förmedla dina nya insikter till kollegor.

Vem får gå?

Kursen vänder sig till dig som är medlem i Sveriges Arkitekter, inklusive medlemmar i Företagarservice. Ingen förkunskap krävs men du bör arbeta i tidiga skeden och ha erfarenhet av strategiskt ledarskap. Kursen är relevant oavsett disciplin (SIR, SAR, LAR, FPR) eller om du arbetar i kommersiella eller offentliga uppdrag.

Det här får du

  • Förståelse för hur du skapar ett samarbetsklimat som genererar nya idéer och gör grupper mer kreativa.
  • Verktyg och tekniker som hjälper dig att med beprövade spelregler för idéutveckling förbereda och leda egna idéprocesser.
  • Möjlighet att gå från kunskap till handling genom att utföra en hemuppgift där du leder en idéprocess med valfri grupp.
  • Ett uppföljningsmöte om hemuppgiften, där du får veta vad dina deltagare tyckte och kan resonera om hur det gick och varför.

Upplägg

Kursen omfattar två heldagar och en hemuppgift.

Om föreläsaren

Kursen är framtagen och hålls av Liza Rudolfsson. Hon är civilingenjören som blev en uppskattad managementkonsult. Liza Rudolfssons expertis ligger bland annat i innovationskultur i företag. Sveriges Arkitekter har sedan flera år anlitat henne och hon är mycket omtyckt för sin förståelse för arkitektrollen i byggbranschen samt för sina engagerande metoder i undervisningen.

Nina Engstrand, träffar du för att följa upp hur det gick med din hemuppgift. Hon är filosofie magister, lärare i grunden, men bytte till globala IT-branschen och har en executive MBA examen i Leading Innovation från Handelshögskolan i Stockholm. Nina är också diplomerad gelato-makare.

Anmälan och villkor

Frukostfika, lunch och eftermiddagsfika ingår båda dagar. Anmälan är bindande. Vid avanmälan 30 dagar före kursstart återbetalas 80 procent av kursavgiften. 

Relaterade kurser

Visa alla kurser
Försäljning för arkitekter
Webbutbildning

Försäljning för arkitekter

Sveriges Arkitekter erbjuder en webbaserad kurs i försäljning för dig som vill vässa din förmåga att sälja in arkitekttjänster.

Datum::Digital – gå när du vill!
En introduktion till projektering
Webbutbildning

En introduktion till projektering

Sveriges Arkitekter erbjuder en webbaserad kurs i projektering för dig som vill bli trygg i byggprocessens skeden från tidig skiss fram till genomförande.

Datum::Digital – gå när du vill!
Steget till eget
Webbutbildning

Steget till eget

Många drömmer att någon gång i yrkeslivet prova på att vara egen företagare. Det här är en utbildning för dig som vill veta vad som är viktigt att ha koll på innan du tar steget till eget.

Datum::Digital – gå när du vill!