Kreativa idéprocesser

En skicklig processledare är katalysator för en överenskommelse som alla deltagande skapar, utan att utvärdera. Kursen vänder sig till dig som vill ta större plats i detta lönsamma affärsområde.

Att lära sig att leda olika yrkesgrupper med skilda mandat eller expertis, som inte nödvändigtvis har erfarenhet av kreativa processer, är en typ av uppdrag där arkitektens helhetsperspektiv kommer väl till pass.

Innehåll

Kursen Kreativa idéprocesser ger dig verktyg för att leda olika team i tidiga skeden – en viktig fas där projektets koncept och affär formas. Arkitektens vardag och verksamhet innebär att i högre utsträckning än förr leverera tjänster inom just processledning. Att processleda definieras här som att leda en initierad, mindre grupp. Kunskaperna du får i kursen kan också användas i interna processer och workshops och du får redskap att förmedla dina nya insikter till kollegor.

Vem får gå?

Kursen vänder sig till dig som är medlem i Sveriges Arkitekter, inklusive medlemmar i Företagarservice. Ingen förkunskap krävs men du bör arbeta i tidiga skeden och ha erfarenhet av strategiskt ledarskap. Kursen är relevant oavsett disciplin (SIR, SAR, LAR, FPR) eller om du arbetar i kommersiella eller offentliga uppdrag.

Det här får du

  • Förståelse för hur du skapar ett samarbetsklimat som genererar nya idéer och gör grupper mer kreativa.
  • Verktyg och tekniker som hjälper dig att med beprövade spelregler för idéutveckling förbereda och leda egna idéprocesser.
  • Möjlighet att gå från kunskap till handling genom att utföra en hemuppgift där du leder en idéprocess med valfri grupp.
  • Ett uppföljningsmöte om hemuppgiften, där du får veta vad dina deltagare tyckte och kan resonera om hur det gick och varför.

Upplägg

Kursen omfattar två heldagar och en hemuppgift.

Om föreläsaren

Kursen är framtagen och hålls av Liza Rudolfsson. Hon är civilingenjören som blev en uppskattad managementkonsult. Liza Rudolfssons expertis ligger bland annat i innovationskultur i företag. Sveriges Arkitekter har sedan flera år anlitat henne och hon är mycket omtyckt för sin förståelse för arkitektrollen i byggbranschen samt för sina engagerande metoder i undervisningen.

Nina Engstrand, träffar du för att följa upp hur det gick med din hemuppgift. Hon är filosofie magister, lärare i grunden, men bytte till globala IT-branschen och har en executive MBA examen i Leading Innovation från Handelshögskolan i Stockholm. Nina är också diplomerad gelato-makare.

Anmälan och villkor

Frukostfika, lunch och eftermiddagsfika ingår båda dagar. Anmälan är bindande. Vid avanmälan 30 dagar före kursstart återbetalas 80 procent av kursavgiften. 

Låt kursen komma till dig!

De flesta av våra kurser har vi möjlighet att ge on-demand. Är ni en större grupp som är intresserade kan vi komma till ert kontor eller annan lämplig plats. Mejla till oss på kompetens@arkitekt.se så berättar vi mer.

Relaterade kurser

Visa alla kurser
Cirkulär arkitektur för nyexaminerade arbetssökande – digitalt
Ny kurs för nyexade

Cirkulär arkitektur för nyexaminerade arbetssökande – digitalt

Sveriges Arkitekters kurs i cirkulär arkitektur riktar sig till dig som är nyexaminerad och arbetssökande. Vässa dina kunskaper inom cirkulär omställning och bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Datum::
Social hållbarhet i den byggda miljön – Göteborg
Kurs

Social hållbarhet i den byggda miljön – Göteborg

Hur kan vi planera och utveckla livsmiljöer för att så många som möjligt ska känna sig trygga, jämlika och ha en god livskvalitet? Genom att ha ett socialt hållbart tänk i processer kring stad, bostad, offentliga platser, utbildning med mera ökar vi förutsättningarna för inkluderande och rättvisa samhällen.

Datum::
Anmälan är stängd
Facklig grundkurs – privat sektor
Kurs

Facklig grundkurs – privat sektor

Kursen är en introduktionskurs för dig som är förtroendevald på ett privat företag och som är ny i ditt uppdrag eller vill lära dig grunderna.

Datum::