VÄSSA DIN KOMPETENS

Rusta dig i tuffa tider

Här samlar vi länkar till kurser, föreläsningar och annat som kan vara bra att ha koll på när arbetsmarknaden är tuff. Tips till dig som är arbetslös och för dig som vill rusta dig för att minska risken att bli det.

Nätverksträffar för arbetssökande

Sveriges Arkitekter ordnar nätverksträff för dig som är arkitekt och saknar anställning. Du får chans att möta andra i samma situation och få tips och inspiration på hur du kan komma vidare. Träffarna är fysiska men föreläsningarna kan ses digitalt i efterhand.

Se föreläsningar från nätverksträffen “Rusta dig för tuffa tider” tidigare i år:

 • Skapa dina egna förutsättningar. Arno De Ryst, arkitekt LINK Arkitektur.
 • Breddad arkitektroll. Lejla Cengic, stadsarkitekt Sollentuna Kommun.

Nätverksträffar för studenter

Sveriges Arkitekter ordnar träffar på samtliga arkitektskolor i Sverige, för dig som är studentmedlem i Sveriges Arkitekter och snart tar examen. Träffarna syftar till att du ska kunna förbereda dig för arbetslivet och hjälpa dig att navigera i den verklighet som väntar efter dina studier.

Nästa träff är på:

Kurser för arbetssökande

Rusta dig med fler kurser

Att kompetensutveckla sig är ett bra sätt att göra sig mer anställningsbar både nu och i framtiden. Här är exempel på kurser som kan bättra på ditt cv:

 • Arkitekten i klimatomställningen
  Hur bygger vi en hållbar framtid, vad är arkitektens roll och hur kan vi som yrkesgrupp bidra till ett hållbart byggande och att klimatmålen uppnås? Se sammandrag och enskilda föredrag i efterhand här.
 • Boverkets webbutbildningar i PBL
  Här hittar du Boverkets webbutbildningar i plan- och bygglagstiftningen (PBL). Du hittar övergripande utbildningar men också fördjupningar inom särskilda sakområden. Välj bland drygt trettio olika webbkurser.
 • Starta din AI-resa
  Välkommen till utbildningen Starta din AI-resa! I den här kostnadsfria utbildningen från AI Sweden lär du dig några grundläggande och viktiga aspekter av artificiell intelligens (AI). En bra start på din resa in i ämnet.
 • Steget till eget
  Många drömmer att någon gång i yrkeslivet prova på att vara egen företagare. Det här är en webbutbildning för dig som vill veta vad som är viktigt att ha koll på innan du tar steget till eget. Kostnadsfri för medlemmar.

Är du redo att utveckla din kompetens kan du söka nedan pågående och kommande kurser som Sveriges Arkitekter erbjuder. Du kan välja mellan kortare kurser, längre program och digitala utbildningar som du kan gå när du vill.

Nästa steg i karriären

När gav du din karriär riktig uppmärksamhet senast? Oavsett om du är student, nyexaminerad eller har jobbat i många år ger Sveriges Arkitekter dig personlig rådgivning för att hjälpa dig vidare i din yrkesutveckling.

Arkitektsvenska

Arkitektsvenska är ett läromedel i svenska som andraspråk riktat till dig som är arkitekt och har ett annat modersmål än svenska. Här kan du ladda ner boken gratis. Kompletterande ljudfiler, ordkort och facit hittar du också här.

Att tänka på i lågkonjunktur

Arkitektyrket är konjunkturkänsligt. När det gungar eller du kanske till och med blir uppsagd är det inte alltid lätt att veta vad man ska göra. Sveriges Arkitekters jurister tipsar.

Varför vara med i både fack och a-kassa?

Varför är det bra att vara med i både facket och i a-kassan och vad innebär fackets inkomstförsäkring? Läs mer här.