Byt fack till Sveriges Arkitekter

Om du är medlem i en annan facklig organisation och vill byta till Sveriges Arkitekter gör du så här:

Fyll i medlemsansökan till Sveriges Arkitekter, säga upp ditt gamla medlemskap och, om du vill, byta a-kassa. Följer du de tre stegen behåller du också den inkomstförsäkring och redan intjänad a-kassa som du har idag.

1. Ansök

När du skickar din ansökan till oss registrerar vi dig som medlem från och med den första samma månad. Det gör att du slipper glapp mellan dina medlemskap och behåller din eventuella inkomstförsäkring och a-kassa. Ansök om medlemskap i Sveriges Arkitekter.

2. Säg upp

När vi bekräftat ditt medlemskap kontaktar du ditt nuvarande förbund och begär utträde. Om uppsägningstiden är längre än en månad, ändrar vi ditt startdatum så att du slipper dubbla medlemsavgifter. Meddela oss när medlemskapet i ditt tidigare förbund upphör.

3. Byt a-kassa

Som medlem i Sveriges Arkitekter kan du byta a-kassa till Akademikernas a-kassa. För att kunna göra det, måste du meddela a-kassan att du är medlem i Sveriges Arkitekter. Om du inte är ansluten till en a-kassa kan du stå utan ersättning om jobbet skulle försvinna. Du har heller inte rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du saknar a-kassa.