Utbildning i ABK 09 för arkitekter (digital)

BQ’s webbaserade utbildning i ABK 09 är en casebaserad digital utbildning speciellt framtagen för arkitekter och tekniska konsulter.

Utbildningen omfattar i huvudsak grundläggande avtalsrätt, ABK 09 (allmänna bestämmelser för konsultuppdrag inom arkitekt- och ingenjörsverksamhet av år 2009) och anslutande AMA AF Konsult 10.

I utbildningen får du som kursdeltagare ikläda dig rollen som ansvarig för ett generalkonsultuppdrag för beställaren S. Ström Invest AB som ska projektera och bygga en padeltennisanläggning i Vibro kommun. ABK 09:s bestämmelser varvas med verklighetstrogna övningsuppgifter, handfasta tips och konkreta exempel från verkligheten.

När går kursen?

Kursen är digital och kan påbörjas när du vill.

Vad kostar det?

Sveriges Arkitekter har förhandlat fram ett förmånligt erbjudande till våra medlemmar. Medlemmar får 20 procents rabatt på beställningar av kursen med 30 dagars licens (ordinarie pris 4 995 kronor plus moms). Ange rabattkod: 9QRYVTPV när du anmäler dig. (Rabattkoden anges efter att man har lagt sin utbildning i varukorgen och gått till kassan).Anmälan görs direkt på BQ’s webbplats.

Vem får gå?

Utbildningen kräver inga förkunskaper och motsvarar åtta timmars lärarledd utbildning.

Om kursledarna

Rebecca Gulding.
Rebecca Gulding.
Eleonore Gustafsson.
Eleonore Gustafsson.

För innehållet svarar advokaterna Rebecca Gulding och Eleonore Gustafsson på Different Advokat AB, en affärsjuridisk advokatbyrå specialiserad inom konsulträtt och entreprenadjuridik.

Relaterade kurser

Visa alla kurser
Steg 3 – Arkitektens ledarskap
Kurs

Steg 3 – Arkitektens ledarskap

Sveriges Arkitekter är den kursarrangör som har bäst kunskap om arkitekter, arkitektföretagen och de speciella förutsättningar som gäller för hela branschen. Därför kan vi erbjuda en skräddarsydd ledarskapsutbildning till dig som är chef, ledare eller blivande ledare inom arkitektkåren.

Datum::26 jan – 10 nov 2022
Steg 1 Arkitektrollen
Kurs

Steg 1 Arkitektrollen

Steg 1 vänder sig till arkitekter som vill få en helhetssyn på processen. Kursen är en orientering i de lagar och regelverk som arkitekten bör ha kännedom om samt hur de huvudsakliga aktörerna tänker.

Datum::22 feb – 27 april, ons 9.30–11.30
Lär dig miljöberäkna
Kurs

Lär dig miljöberäkna

Nu kan du uppdatera dig på miljöberäkningsverktyg inför kommande lagen om klimatdeklarationer (träder i kraft 1 jan 2022). I samarbete med IVL Svenska Miljöinstitutet erbjuder Sveriges Arkitekter 20 procent i medlemsrabatt.

Datum::