Bloggar

Vi på Sveriges Arkitekter bjuder in intressanta branschföreträdare att dela med sig av sina tankar.

Få nya infallsvinklar om arkitektur, djupdyk i intressanta debattinlägg och upplev betraktelser från världens alla hörn. Våra bloggare bjuder på allt detta och lite mer.

Våra bloggare

Sveriges Arkitekter välkomnar en levande debatt i arkitektur och stadsbyggnadsfrågor. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera de kommentarer till blogginläggen som innehåller hot, hån och hat. Vi publicerar också endast kommentarer som är undertecknade med fullständigt namn.

Senaste blogginläggen

Om äkthet och livskänsla
Publicerad:

Om äkthet och livskänsla

Så även om Sejima har mer eller mindre noll materialromantik i sina byggnader och Bengt Edman inte kan sluta prata om teglets ärlighet och mustiga materialitet så uppfattar jag dem som otroligt lika. Arkitektur är mått och ljus brukade Edman säga och det stämmer ju precis på Sejima. I min värld är Sejima och Edman två sidor av samma mynt.
Författare:
Fredrik Mats Nilsson är arkitekt SAR/MSA på White i Uppsala. I sin blogg diskuterar han begreppet arkitektur – vad räknas som bra och som dåligt i det som ritas?
Fredrik Mats Nilsson
Om ankungar, tigrar och vikten av varandra
Bloggar
Publicerad:

Om ankungar, tigrar och vikten av varandra

Så länge jag har varit arkitekt har jag varit övertygad om att den disruptiva innovationen står runt hörnet, att den tekniska utvecklingen bäddar för en radikalt annorlunda arkitektur och därmed en radikalt annorlunda arkitekturprocess. Kanske är det nu det händer.
Författare:
Petra Jenning skriver om en bransch i förändring, och hur digitaliseringen förändrar allt från arkitektens roll till hur byggnader blir till.
Petra Jenning
Efter kommer alltid före
Publicerad:

Efter kommer alltid före

Ett drygt år av pandemi är på väg att ända. Nu haglar utlysningar för forskning och studier som handlar om ”det nya normala ”och om vem som bäst kan förutspå hur samhället kommer att fungera och verka postpandemi.
Författare:
Louise Lindqvist Sassene skriver gärna om skolfrågor och andra favoritämnen som AI och samhällsbyggnadsbranschens omställning.
Louise Lindquist Sassene