Bloggar

Vi på Sveriges Arkitekter bjuder in intressanta branschföreträdare att dela med sig av sina tankar.

Få nya infallsvinklar om arkitektur, djupdyk i intressanta debattinlägg och upplev betraktelser från världens alla hörn. Våra bloggare bjuder på allt detta och lite mer.

Våra bloggare

Sveriges Arkitekter välkomnar en levande debatt i arkitektur och stadsbyggnadsfrågor. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera de kommentarer till blogginläggen som innehåller hot, hån och hat. Vi publicerar också endast kommentarer som är undertecknade med fullständigt namn.

Senaste blogginläggen

Se alla bloggar
Hur stationen blir stadens nav
Bloggar
Publicerad:

Hur stationen blir stadens nav

Utrechts stationsområde har gjort en lyckad förvandling till att bli stadens nav. Per Blomberg var där på studiebesök och berättar om vad han inspireras av att ta med hem.
Författare:
Per Blomberg
Palladio i Rö
Bloggar
Publicerad:

Palladio i Rö

En palladiansk uppbyggnad av funktioner, med ett centralt högt rum som flankeras av fyra flyglar. Lars Gezelius berättar om Axel Kandells väl gestaltade arkitektur med utgångspunkt i ett fritidshus i Roslagen, som är i princip oförvanskat sedan det byggdes 1967.
Författare:
Lars Gezelius
Ett moral-orakel för byggandet
Bloggar
Publicerad:

Ett moral-orakel för byggandet

Vilka av de byggnader vi uppför i dag skulle en app, baserat på en AI, ge tummen upp till ut hållbarhetssynpunkt? Petra Jenning väger för- mot nackdelar ifråga om ett moral-orakel för byggandet.
Författare:
Petra Jenning