Bloggar

Vi på Sveriges Arkitekter bjuder in intressanta branschföreträdare att dela med sig av sina tankar.

Få nya infallsvinklar om arkitektur, djupdyk i intressanta debattinlägg och upplev betraktelser från världens alla hörn. Våra bloggare bjuder på allt detta och lite mer.

Våra bloggare

Sveriges Arkitekter välkomnar en levande debatt i arkitektur och stadsbyggnadsfrågor. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera de kommentarer till blogginläggen som innehåller hot, hån och hat. Vi publicerar också endast kommentarer som är undertecknade med fullständigt namn.

Senaste blogginläggen

Sinnenas och minnenas behov
Publicerad:

Sinnenas och minnenas behov

Vad minns man och varför? Det reflekterar Monika Albertsson över, med utgångspunkt i ett återbesök på en plats som hon flyttade ifrån när hon var sex år.
Författare:
Monika Albertsson
Orden som döljer stadens utveckling
Publicerad:

Orden som döljer stadens utveckling

Vi behöver förstå vad som döljer sig bakom de vägledande orden, vad som sägs mellan raderna, när begreppen är flytande och fria för tolkning. Detta för att förstå dagens stadsutveckling och dess konsekvenser, skriver Karin Andersson. Hon exemplifierar med Lövholmen i Stockholm, som ska exploateras. 
Författare:
Disorder
Fast i mörkret
Publicerad:

Fast i mörkret

tålverket Azovstal inte rämnar, så att den nation som konstruerat verket får se sig besegrade av densamma. Måtte det förbli ukrainska barns skydd tills dess att de får se ljuset och uppleva friheten igen, skriver Louise Lindqvist Sassene. 
Författare:
Louise Lindquist Sassene