Bloggar

Vi på Sveriges Arkitekter bjuder in intressanta branschföreträdare att dela med sig av sina tankar.

Få nya infallsvinklar om arkitektur, djupdyk i intressanta debattinlägg och upplev betraktelser från världens alla hörn. Våra bloggare bjuder på allt detta och lite mer.

Våra bloggare

Sveriges Arkitekter välkomnar en levande debatt i arkitektur och stadsbyggnadsfrågor. Vi förbehåller oss rätten att inte publicera de kommentarer till blogginläggen som innehåller hot, hån och hat. Vi publicerar också endast kommentarer som är undertecknade med fullständigt namn.

Senaste blogginläggen

Ett barn söker sin plats
Publicerad:

Ett barn söker sin plats

Om vi alla bestämmer oss för att verka inkluderande, i stort och smått, så borde alla barn så småningom både få valmöjligheter och känna att de har en plats i skolan och i samhället. Louise Lindquist Sassene skriver om sitt nyårslöfte, som hon hoppas fler avger inför 2022.
Författare:
Louise Lindquist Sassene
Arkitekturens paradox
Publicerad:

Arkitekturens paradox

Klimatkrisen driver fram en förändring som vi ännu inte vet hur den ska te sig. Står vi inför en paradox, undrar Petra Jenning, när vi ritar byggnader som ska hålla länge i en föränderlig värld? Är kontinuiteten i den fysiska miljön en förutsättning för att andra aspekter i livet ska kunna förnyas, eller borde vi vara mer försiktiga med ambitionen att skapa långsiktighet?
Författare:
Petra Jenning
En plats i hjärta och minne
Bloggar
Publicerad:

En plats i hjärta och minne

Vart tar en plats vägen när den försvinner? I höstas nåddes jag av nyheten att Biblioteksplatsen inte längre finns. En vän och branschkollega skickade ett foto – på en byggarbetsplats. Biblioteket ska byggas ut och minitorget utanför försvinner.
Författare:
Disorder