Berghus 4, Nivå landskapsarkitektur. Foto: Robin Hayes.

Berghus 4

Berghus 4 i Stockholm, Nivå landskapsarkitektur.

Gården till Berghus 4 är en paradox; en konstruerad ravin mellan hus och berg som genom rik vegetation blir en frodig gård. Byggnadskroppen är placerad nära den vertikala bergskärningen. Den smala gårdens grundkaraktär har förtätats genom ett rikt och varierat växtmaterial anpassat till den skuggiga miljön. Spaljéskärmar täckta av klätterväxter täcker ventilationstorn och öppningar i berget. En smal träspång leder från en trappa fram till gårdsentréer och en liten uteplats. Belysning från pollare dramatiserar och lyfter fram myllret av bladformer kvällstid.

Senaste inkomna projekt

Visa alla projekt
Hoppet förskola
Lekmiljö
År:

Hoppet förskola

Arkitektkontor: Mareld landskapsarkitekter AB
Hoppet förskola i Göteborg, Mareld landskapsarkitekter.
Rinkeby norra stadspark
Stadsrum och parker
År:

Rinkeby norra stadspark

Arkitektkontor: Landskapslaget
Rinkeby norra stadspark i Stockholm, Landskapslaget.
S:t Görans sjukhus
Vård och skola
År:

S:t Görans sjukhus

Arkitektkontor: Landskapslaget
S:t Görans sjukhus i Stockholm, Landskapslaget.