Steget till eget

Många drömmer att någon gång i yrkeslivet prova på att vara egen företagare. Det här är en utbildning för dig som vill veta vad som är viktigt att ha koll på innan du tar steget till eget.

Sveriges Arkitekters webbaserade utbildning är en orientering i vilka förberedelser och rutiner som du bör göra när du överväger att starta eget.

Från A-skatt till Ö

I den här utbildningen får du träffa några av Sveriges Arkitekters medarbetare med vana att ge rådgivning åt arkitekter som vill starta eget. Några medverkar i förbundets tvådagars-utbildning Starta Eget som är en fördjupning av innehållet i den här webbutbildningen.

Den här utbildningen passar den som antingen överväger att starta eget eller som bestämt sig men känner sig osäker på hur. Steg för steg går utbildningen igenom detaljer som att registrera firma, teckna försäkringar och välja bolagsform. Praktiska tips varvas med inspiration till att våga ta steget.

Många driver eget en period för att sedan ta anställning igen. Ett yrkesliv är långt och möjligheterna precis som hindren kan växla. Steget till eget handlar om att göra rätt från början och att med små steg kunna vara trygg med företagandet och inte dominerar verksamheten negativt.

Vem är målgrupp?

Utbildningen lämpar sig lika mycket för dig som startar eget under studietiden som för dig med längre yrkesverksamhet. Det kan vara att vilja vara helt sin egen eller att starta tillsammans med andra. Den passar även dig som har viss erfarenhet och främst vill kunna ta konsultuppdrag som frilansande arkitekt. Det kan räcka med att funderingarna kretsar kring vad det egentligen innebär att driva ett bolag som en reservplan ut ur något komplicerat, osäkerhet på nuvarande arbetsplats eller en dröm som du vill undersöka lite närmare.

Det här får du

Det här är främst en orienterande utbildning där teori varvas med handgripliga råd och tips. Utbildningen är helt webbaserad och interaktiv med filmer och annat innehåll som gör nedslag i olika teman. Genom frågor och svar får du möjlighet att testa och befästa dina kunskaper. Du får en bred introduktion, länkar och resurser för fördjupning. Efter utbildningen ska du ha bättre koll på:

  • Vikten av att tänka affärsmässigt.
  • Vilka stegen är till eget.
  • Vilket ansvar du har.
  • Försäkringar och trygghetstänkandets betydelse.
  • Värdet av strategi och struktur.
  • Kraven om företaget skulle växa.

Erfarna föreläsare

Föreläsarna är förbundsjuristerna på Sveriges Arkitekter Rita Georgiadis, Ulrika Paulsson och Jens Andersson. Medverkar gör även Rebecca Wahlström arkitekt A MSA och Ingegärd Gyllenswärd arkitekt SAR MSA som är verksamma inom Sveriges Arkitekters Arkitekturteam. De bidrar på olika sätt med erfarenheter från kompetensutveckling, karriärsrådgivning och eget företagande med mera. Till det föreläser Caroline Curman Björkdahl, arkitekt SAR/MSA. Hon är företagare och föreläsare i Sveriges Arkitekters Professionsprogram Steg 1 Arkitektrollen och Steg 2 Kommunikation och Affär.

Anmälan/villkor

Efter anmälan får du en personlig licens på utbildningen som gäller i sex månader från att du första gången loggar in. Du kan i lugn och ro genomföra kursens olika moment. Att genomföra hela utbildningen tar ungefär två timmar.

Relaterade kurser

Visa alla kurser
Rabatt på utbildningar hos Approvus
Kurs

Rabatt på utbildningar hos Approvus

Sveriges Arkitekter erbjuder via utbildningsföretaget Approvus rabatterade certifieringsutbildningar inom samtliga sakkunnigområden enligt PBL. De erbjuder utbildningar för dig som står inför en ny- eller omcertifiering.

Datum::Flera tillfällen under hösten
Detaljens betydelse – trä
Kurs

Detaljens betydelse – trä

Trä är ett tidlöst material som har blivit väldigt intressant och uppmärksammat under de senaste åren. Kursen fokuserar på materialet trä både som ett spännande alternativ för byggnadsstomme av reglar, limträ eller KL-skivor, men också som ett material för fasader.

Datum::
Ombyggnadsarkitektur
Nytt professionsprogram!

Ombyggnadsarkitektur

Sveriges Arkitekter presenterar ett helt nytt professionsprogram för arkitekter i kulturmiljö, återbruk och projekteringsmetodik. Bredda din kompetens som arkitekt genom att skaffa förståelse för vilka specialister som krävs i ombyggnadsprojekt.

Datum::
Fullbokad