Tävling om Stockholms konstnärliga högskola är avgjord

Publicerad: 2022-03-08

Stockholms konstnärliga högskola (SKH) har tillsammans med Atrium Ljungberg och Stockholms stad arrangerat en inbjuden projekttävling i två steg för sju tävlande avseende gestaltning av Stockholms konstnärliga högskola i Slakthusområdet i samarbete med Sveriges Arkitekter. Tävlingen är nu avgjord.

Tävlingen har föregåtts av en prekvalificering där sju deltagare valdes ut att delta i det första steget. Efter avslutad bedömning i steg ett beslöt juryn att förslagen Att se och bli sedd, Scenkonstfabriken (som kallades Scenkonsthallen i steg två) och Tältet skulle gå vidare till tävlingens andra steg.

Att se och bli sedd är ett pragmatiskt och platsanpassat förslag där arkitekturen formas efter och speglar funktionen. SKH erbjuds ett efterlängtat tredimensionellt campus kring en livligt befolkad central ljusgård.

Ur juryns motivering

I steg två konstaterade juryn att tvåstegstävlingen givit ett gott resultat. De tre förslag som gått vidare hade utvecklats i positiv riktning. Tack vare förändringar utifrån juryns medskick och ett fördjupat arbete med uppgiften syntes avsevärda förbättringar i särskilt det vinnande tävlingsbidraget. Sammanfattningsvis lyfte juryn värdet av att processen frambringat ett tävlingsbidrag med en tillåtande och genomförbar struktur som både bedöms kunna möta SKH:s behov och bidra till att bibehålla Slakthusområdets karaktär.

Vinnare efter steg två

Efter avslutad bedömning i steg två har juryn utsett “Att se och bli sedd” av 3XN arkitekter till vinnande förslag i tävlingen och rekommenderar förslaget till genomförande.

Det vinnande förslaget “Att se och bli sedd” av 3XN arkitekter.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö
Tävlingar

Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö

Snart ordnar Värmdö kommun en allmän projekttävling om gestaltning av ett nytt vattentorn i Hemmesta i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad:
Nu startar idétävling för studenter
Tävlingar

Nu startar idétävling för studenter

Nu öppnar ”Weland Next Step” – en idétävling för alla Sveriges arkitektstudenter. Tävlingen arrangeras av Weland, och Sveriges Arkitekter har godkänt tävlingsprogrammet.
Publicerad:
Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord
Tävlingar

Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord

Nu är arkitekturtävlingen Bo2049 avgjord. Tävlingen arrangeras av Willa Nordic i samarbete med Sveriges Arkitekter och tidskriften RUM.
Publicerad: