Tack för att du svarade på löneenkäten

Publicerad: 2023-12-19

Varje höst skickas en löneenkät till Sveriges Arkitekters anställda yrkesverksamma medlemmar. Enkäten är nu stängd och resultatet presenteras i mitten av januari. Tack för att du deltog!

Det finns många tillfällen när det är bra att ha tillgång till tillförlitlig lönestatistik. Till exempel om du är nyexaminerad och vill veta ingångslöner inför en anställningsintervju eller om du ska söka ett nytt jobb och vill veta vad du kan begära i lön. Det är också värdefullt för förbundet att ha koll på både lönenivåer och löneutveckling för våra medlemmar. Vid den årliga lönerevisionen har klubbar och förtroendevalda stor nytta av statistiken, utöver den vägledning statistiken bidrar till inför de enskilda lönesamtalen.

– Vi har nu stängt enkäten för den här gången och vill tacka alla som har tagit sig tid att svara. Resultatet kommer nu att sammanställas och presenteras i mitten av januari, säger Sandra Olséni, jurist på Sveriges Arkitekter.

Sandra Olséni, jurist på Sveriges Arkitekter. Foto: Sören Andersson.

Löneenkäten viktigaste källan

Den statistik som Sveriges Arkitekter använder sig av kommer från två olika källor. Den ena är löneenkäten som skickas ut varje år till medlemmarna. Den andra är partsgemensam lönestatistik som bygger på uppgifter som samlats in via arbetsgivare i offentlig sektor.

– Löneenkäten är den enskilt viktigaste källan eftersom den besvaras av medlemmarna direkt. Ju fler som svarar desto bättre och tillförlitligare blir statistiken.

Här hittar du statistiken

All lönestatistik hittar du på Saco Lönesök. Tidigast den 16 januari 2024 finns statistiken baserad på 2023-års löner på plats.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Resultatet av årets löneenkät är klar
Lön

Resultatet av årets löneenkät är klar

Nu har vi sammanställt resultatet av förra årets löneenkät som gick ut till alla yrkesverksamma medlemmar. Den färdiga lönestatistiken hittar du på Saco lönesök.
Publicerad:
Därför ska du svara på löneenkäten
Lön

Därför ska du svara på löneenkäten

Varje höst skickas en löneenkät till Sveriges Arkitekters yrkesverksamma medlemmar. Och varje gång önskar vi att så många som möjligt ska svara på enkäten. Varför är det så viktigt?
Publicerad:
Årets löneenkät är här
Lön

Årets löneenkät är här

Nu skickar vi ut årets löneenkät till alla yrkesverksamma medlemmar. Den tar bara några minuter att fylla i. Den färdiga lönestatistiken kan du sedan använda för att checka av ditt löneläge eller ha som underlag under lönesamtal.
Publicerad: