Årets löneenkät är här

Publicerad: 2023-10-18

Nu har vi skickat ut årets löneenkät till alla yrkesverksamma medlemmar. Den tar bara några minuter att fylla i. Den färdiga lönestatistiken kan du sedan använda för att checka av ditt löneläge eller ha som underlag under lönesamtal – du hjälper helt enkelt dig själv och andra att få rätt lön.

Därför ska du fylla i enkäten

I mitten av oktober varje år skickar vi ut en löneenkät till alla yrkesverksamma medlemmar. Det gör vi för att det finns många tillfällen när det är nödvändigt att ha tillgång till lönestatistik. Till exempel om du är nyexaminerad och vill veta ingångslöner inför en anställningsintervju eller om du ska söka ett nytt jobb och vill veta vad du ska begära i lön. Det är också viktigt att fackförbunden har koll på lönenivåerna på arbetsmarknaden för att kunna jämföra lön och löneutveckling i olika branscher. Det är därför som det är viktigt att så många som möjligt svarar på enkäten.

Hur får jag tillgång till statistiken?

I början av nästa år kommer du kunna ta del av den nya samlade lönestatistiken på Saco lönesök. Men redan nu kan du använda lönesök för tidigare års gedigna lönestatistik.

Har du inte fått enkäten?

Har du inte fått enkäten eller har frågor är du välkommen att kontakta oss genom att mejla till enkat@arkitekt.se eller logga in och hitta en direktlänk till just din enkät. Är du osäker på om vi har rätt e-postadress till dig kan du logga in och uppdatera dina uppgifter själv eller mejla rätt adress till oss på medlem@arkitekt.se.

Glöm inte bort att uppdatera dina uppgifter

Har du inte fått enkäten kan det bero att vi saknar rätt e-postadress till dig. Det kan enkelt ändra själv under Din profil. Där hittar också en direktlänk till din enkät. Resultatet av årets löneenekät kommer du att kunna ta del av i Saco Lönesök i februari nästa år.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Resultatet av årets löneenkät är klar
Lön

Resultatet av årets löneenkät är klar

Nu har vi sammanställt resultatet av förra årets löneenkät som gick ut till alla yrkesverksamma medlemmar. Den färdiga lönestatistiken hittar du på Saco lönesök.
Publicerad:
Tack för att du svarade på löneenkäten
Lön

Tack för att du svarade på löneenkäten

Varje höst skickas en löneenkät till Sveriges Arkitekters yrkesverksamma medlemmar. Enkäten är nu stängd och resultatet presenteras i mitten av januari. Tack för att du deltog!
Publicerad:
Därför ska du svara på löneenkäten
Lön

Därför ska du svara på löneenkäten

Varje höst skickas en löneenkät till Sveriges Arkitekters yrkesverksamma medlemmar. Och varje gång önskar vi att så många som möjligt ska svara på enkäten. Varför är det så viktigt?
Publicerad: