Snart tävling om ackumulatortank med teknikbyggnad

Publicerad: 2023-11-17

Göteborg Energi AB anordnar i samarbete med Göteborgs Stad och Sveriges Arkitekter en allmän projekttävling för gestaltning av en ackumulatortank för fjärrkyla och tillhörande teknikhus. Tävlingen startar den 14 december.

Ackumulatortanken är en hög byggnad som kommer vara väl synlig i staden och göra ett stort avtryck där den byggs i Gullbergsvass, ett område i centrala Göteborg.

Arkitekttävlingen syftar till att få fram ett genomförbart och anpassningsbart förslag där ackumulatortanken och teknikhusets yttre beklädnad är väl gestaltad i harmoni med Göteborg Energis och Göteborgs Stads mål och visioner. Hållbarhet är ett genomgående fokus i arrangörens vision och i det långsiktiga strategiska miljöarbete som bedrivs av Staden.

Tävlingsuppgiften består i att utforma gestaltningen för den yttre beklädnaden av ackumulatortanken för fjärrkyla med tillhörande teknikhus i Gullbergsvass.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: