Fojabs förslag till ny stadsdel på Jägersro.

Klart vilka som får gestalta ny stadsdel på Jägersro

Publicerad: 2021-10-13

Nu är det parallella uppdraget att gestalta en ny stadsdel på Jägersro i Malmö klart. Bland de tre kontoren var det Fojab som får förtroendet att arbeta vidare med strukturplanen.

Vi uppskattar särskilt att FOJABs förslag är så väl förankrat på platsen och i Malmö. Vi tycker också att de lyckats mycket väl med att skapa en hållbar stadsdel med plats för mycket trygghet och gemenskap. De har verkligen i boendemiljöer, gröna oaser och platser för samvaro lyckats gestalta vår vision om att Jägersro ska bli Öresundsregionens mest hållbara stadsdel.

Ulrika Lindmark, vd SMT Malmö Exploatering

SMT Malmö Exploatering och Malmö stad anordnade i våras ett parallellt uppdrag i samarbete med Sveriges Arkitekter som var anlitade för att stötta i programarbetet och att leda utvärderingsprocessen.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Parallellt uppdrag i Skövde avgjort
Tävlingar

Parallellt uppdrag i Skövde avgjort

Svenska kyrkan i Skövde bjöd in till parallella uppdraget om Skövdes nya krematorium. Fyra arkitektkontor bjöds in att delta. Nu är det avgjort vilket kontor som går vidare.
Publicerad:
Inbjudan till projekttävling i Helsingborg
Tävlingar

Inbjudan till projekttävling i Helsingborg

Nu kan du inkomma med intresseanmälan för att delta i projekttävlingen avseende gestaltning av Oceanbadet i Helsingborg.
Publicerad:
International Student Competition
Tävlingar

International Student Competition

The UIA-HYP Cup, today in its 9th edition, is the only student architecture competition in mainland China. The UIA has...
Publicerad: