Fojabs förslag till ny stadsdel på Jägersro.

Klart vilka som får gestalta ny stadsdel på Jägersro

Publicerad: 2021-10-13

Nu är det parallella uppdraget att gestalta en ny stadsdel på Jägersro i Malmö klart. Bland de tre kontoren var det Fojab som får förtroendet att arbeta vidare med strukturplanen.

Vi uppskattar särskilt att FOJABs förslag är så väl förankrat på platsen och i Malmö. Vi tycker också att de lyckats mycket väl med att skapa en hållbar stadsdel med plats för mycket trygghet och gemenskap. De har verkligen i boendemiljöer, gröna oaser och platser för samvaro lyckats gestalta vår vision om att Jägersro ska bli Öresundsregionens mest hållbara stadsdel.

Ulrika Lindmark, vd SMT Malmö Exploatering

SMT Malmö Exploatering och Malmö stad anordnade i våras ett parallellt uppdrag i samarbete med Sveriges Arkitekter som var anlitade för att stötta i programarbetet och att leda utvärderingsprocessen.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Vinnare utsedd i tävling för kvarteret Amfiteatern
Tävlingar

Vinnare utsedd i tävling för kvarteret Amfiteatern

Juryn har utsett ett vinnande förslag i Norrköpings kommuns marktilldelningstävling för innovativa bostäder i kvarteret Amfiteatern i Norrköping.
Publicerad:
Tävling om gångbro i Sundsvall har en vinnare
Tävlingar

Tävling om gångbro i Sundsvall har en vinnare

Juryn har utsett ett vinnande förslag i en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av en gångbro vid Sundsvalls Centralstation.
Publicerad: