Fojabs förslag till ny stadsdel på Jägersro.

Klart vilka som får gestalta ny stadsdel på Jägersro

Publicerad: 2021-10-13

Nu är det parallella uppdraget att gestalta en ny stadsdel på Jägersro i Malmö klart. Bland de tre kontoren var det Fojab som får förtroendet att arbeta vidare med strukturplanen.

Vi uppskattar särskilt att FOJABs förslag är så väl förankrat på platsen och i Malmö. Vi tycker också att de lyckats mycket väl med att skapa en hållbar stadsdel med plats för mycket trygghet och gemenskap. De har verkligen i boendemiljöer, gröna oaser och platser för samvaro lyckats gestalta vår vision om att Jägersro ska bli Öresundsregionens mest hållbara stadsdel.

Ulrika Lindmark, vd SMT Malmö Exploatering

SMT Malmö Exploatering och Malmö stad anordnade i våras ett parallellt uppdrag i samarbete med Sveriges Arkitekter som var anlitade för att stötta i programarbetet och att leda utvärderingsprocessen.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad
Tävlingar

Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Skellefteå resecentrum. Kommunen anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad: