Höjda nivåerna i a-kassan blir kvar

Publicerad: 2022-11-10

Den nya regeringen vill behålla de tillfälligt höjda ersättningsnivåerna i a-kassan som kom till under pandemin. Sveriges Arkitekter välkomnar beskedet.

För att stärka skyddet för personer som blir arbetslösa föreslår regeringen i budgetpropositionen för 2023 att a-kassan behålls på samma nivå som gällde under pandemin.

Det är bra att regeringen behåller nivån i a-kassan när tiderna blir tuffare.

Jens Andersson, chefsjurist Sveriges Arkitekter.

Regeringen föreslår även att de tillfälliga lättnaderna i arbetsvillkoret och karensvillkoret i lagen om arbetslöshetsförsäkring som gällt under pandemin ska förlängas.

– Det är bra att regeringen behåller nivån i a-kassan när tiderna blir tuffare, säger Sveriges Arkitekters chefsjurist Jens Andersson.

Förlängningen av de tillfälliga lättnaderna föreslås gälla till under hela 2023. Regeringen återkommer om lättnaderna sedan ska gälla tills vidare.

– Oavsett vad finns vi här för dig som är medlem – både i upp- och nedgång, säger Jens Andersson.

Läs mer

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Bristande mångfald i arkitektbranschen
Medlem

Bristande mångfald i arkitektbranschen

Sveriges Arkitekters ordförande Emina Kovacic har varit starkt engagerad i Urban Academy – ett projekt om hur Malmös arkitektbransch speglar stadens mångfald.
Publicerad:
Gör så här om du inte får din lön
Medlem

Gör så här om du inte får din lön

Om din arbetsgivare inte betalar ut din lön behöver du prata med din arbetsgivare och fråga vad det beror på. Vänta inte för länge då tidsfristerna är korta för att få lönen i efterhand.
Publicerad:
Lättare att bli medlem och ansöka om yrkestitel
Medlem

Lättare att bli medlem och ansöka om yrkestitel

Nu har det blivit lättare bli medlem i Sveriges Arkitekter och ansöka om yrkestitel för dig som har gått en masterutbildning som motsvarar en master i arkitektur.
Publicerad: