Anmäl intresse – projekttävling i Tomelilla

Publicerad: 2023-04-03

Tomelilla kommun bjuder in till prekvalificering till projekttävling gällande gestaltning av Tegelbruksområdet, ett nytt bostads- och naturområde intill Tomelilla tätort.

Nu är det dags att anmäla intresse att vara med i tävlingen. Sista dag för att skicka in intresseanmälan är den 9 maj 2023.

Tegelbruksområdet ligger sydost om Tomelilla tätort och inom det som kallas Ullstorp. Ullstorp är delvis bebyggt med en blandad karaktär där bostadstomter i varierande storlek med villor möter hästgårdar, verksamheter och naturområde.

Tävlingens syfte

Syftet med tävlingen är att få inspiration och idéer till kommunens diskussion om hur Tegelbruksområdet kan gestaltas och utvecklas, med särskilt fokus på innovativ planering av småskaliga boendemiljöer i kombination med biologisk mångfald. Syftet är vidare att de som deltar i tävlingen ska utforska hållbar stadsplanering och hur ett peri-urbant boende med rika naturkvaliteter kan gestaltas.

Syftet med tävlingen är även att av det vinnande teamet handla upp konsulttjänster för fortsatt uppdrag med arbetet att, i samråd med kommunen, bearbeta vinnande tävlingsförslag till ett gestaltnings- och utvecklingsprogram, som underlag till kommande detaljplanering av Tegelbruksområdet.

Tävlingen processleds av Atelier 01 arkitektur. Tävlingsprogrammet godkänns av Sveriges Arkitekters tävlingsnämnd.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Vinnare utsedd – nya ögon på trä
Tävlingar

Vinnare utsedd – nya ögon på trä

Stockholmsmässan/Nordbygg i samarbete med Svenskt Trä och med stöd av Sveriges Arkitekter bjöd till arkitekturtävling för studenter. Tävlingen är avgjord och vinnare är utsedd.
Publicerad:
Se tävlingsbidragen till Norrköpings nya centralstation
Tävlingar

Se tävlingsbidragen till Norrköpings nya centralstation

Norrköpings kommun har bjudit in till projekttävling för Norrköpings nya centralstation. Fyra förslag finns nu att se och vinnaren kommer att tillkännages i mars.
Publicerad: