Villa S

På en idyllisk skogstomt i fin södersluttning har vi ritat denna villa. Två kroppar korsar varandra och möter terrängen. Ena sidan förankrad mot sluttningen medan den andra lättar och lyfter mot utsikten.

Paret som ska bo i huset vill ha stora öppna sällskapsytor. Vi har skapat öppna rumssamband med genomgående ljusinsläpp. Köket är husets hjärta och ligger centralt placerad. På entréplanet kan paret bo, en trappa upp kan barnbarnen husera när dom kommer på besök.

Trä är i fokus både konstruktivt och ytskikt. Fasaden har stående slät träpanel med en reliefverkan av stående och liggande ribbor. Mellan dessa inordnar sig fönsterpartier och dörrar. Huset behandlas med svartbrun trätjära för att smälta in fint i skogsgläntans gröna och bruna färgskala.

Tomten bevaras i så stor utsträckning som möjligt med mossa, blåbärsris, berg i dagen och uppvuxna träd. Runt huset löper en altan. Mellan träden skymtar glitter från Mälaren.

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Nytt Äldreboende i Rinkeby
Gruppboende

Nytt Äldreboende i Rinkeby

Arkitektkontor: Winroth arkitekter
Tillsammans med Micasa Fastigheter har vi tagit fram ett nytt koncept för vård och omsorgsboenden med fokus på hemlika förhållanden....
Ateljé Lena
INREDNING

Ateljé Lena

Arkitektkontor: Winroth arkitekter
I skogen utanför Jukkasjärvi i norra Sverige ligger två hus. I det ena huset finns en Ateljé, i det andra...