Exclusive Design Villa Poesi

       

En god slump förde mig till arkitekten Pål Ross. En välformulerad och annorlunda annons för Ross arkitektur & design väckte min nyfikenhet. På hemsidan formulerade Pål sin syn på arkitektur och jag kontaktade honom. Det blev ett lyckokast och några år senare var ”Villa Ljunghusen” resultatet av tillfälligheten. Tomtmarken på Falsterbonäset, vilken jag ägt ett flertal år, lockade mig att bygga ett spännande hus . Jag önskade en villa med annorlunda design och funktion, som skulle göra det havsnära läget rättvisa. Pål la ner stort arbete att skapa sig en bild av vem som skulle bo i huset, vilka behov och vilken personlighet huset ska spegla. Med Påls öppna sinne, kreativitet, skicklighet och lyhördhet blev resultatet över all förväntan. Villa Ljunghusen andas en vänlig öppenhet med dess mjuka former, ljus och rymd. Besökare använder ofta ord som ”harmoniskt, spännande, inspirerande, innovativt , originellt, trivsamt”. Jag instämmer! Det är en stor glädje att få bo i denna underbara miljö, en grogrund för Livslust. Tack Pål för din lyhördhet att skapa just det jag önskade och mer till – ”Villa Poesi”.

Skärmavbild 2014-10-10 kl. 14.29.37 Skärmavbild 2014-10-10 kl. 14.30.57 Skärmavbild 2014-10-10 kl. 14.31.37 Skärmavbild 2014-10-10 kl. 14.31.54 Skärmavbild 2014-10-10 kl. 14.32.09 Skärmavbild 2014-10-10 kl. 14.32.28

Mer om projektet

På sanden, vid stranden av Ljunghusen-Falsterbonäset byggs denna villa, som med sitt brutna taklandskap och böljande sidor för tankarna till vågor och hav. Byggnadens organiska form är en syntes av inspiration hämtad från sanddynernas böljande former, beställarens praktiska önskemål och utsikten. Villan samspelar med vädrens makter, solens rörelser och omgivande natur. Fasadens vindlingar maximerar sol- och ljusinsläppet samt skapar möjligheten att förena innerum med klimatskyddade uterum, som i sydväst, där uteterrassen delvis är täckt av ett glasskärmtak som fogats in mellan matsalen och vardagsrummet.

Ankomstplatsen har en generöst inbjudande rundad form, avgränsad mot norr av garage med intilliggande gäststuga och mot havet i söder av huvudbyggnaden. En tydlig och välkomnande entré för besökaren vidare in mot en öppen planlösning. Här flyter kök, matsal och salonger samman för att tillvarata utsikten och solljusets flöde under dagen. Matsalens dubbla takhöjd, de rena linjerna och en sparsam färgsättning förstärker också den kontemplativa stämning som utsikten över vattnet för med sig.

I en avgränsad zon mot nordost ligger en mer sluten sfär med gästrum, tvätt och förvaring. Östra sidans många runda små fönster ger denna del av huset en harmonisk och marin karaktär. Det som utifrån sett kröner byggnaden likt ett fyrtorn av glas är trapphuset till övervåningen. Den glasade lanterninen har ett vinklat tak mot väster för att reflektera in den nedåtgående solens sista strålar. Ljuset blir en inbjudan att ta sig till övervåningen, till den mera privata delen av bostaden. Där ligger först ett inspirerande arbetsrum, med utsikt både över vattnet och stranden, och innanför detta en master-, och sovrumsavdelning med egen solterrass, badrum och eldstad. Villans tre eldstäder; en i köket, en mellan vardagsrummet och musikrummet och en i mastersovrummet bidrar till välbefinnandet under de bistra vinterdagarna.

Välkommen att se mera om Ross på www.ross.se

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Exclusive Design Villa Östersund/Villa Victor
BOSTÄDER

Exclusive Design Villa Östersund/Villa Victor

Arkitektkontor: Ross arkitektur & design AB
Korad till “Best Architecture Single Residence Sweden” 2013 International Property Award har den 24 september 2013 avhållt sin galakväll i...
Limited Edition Villa Atrium 360
BOSTÄDER

Limited Edition Villa Atrium 360

Arkitektkontor: Ross arkitektur & design AB
Limited Edition, för dig som önskar snabb ritningsleverans med hög exklusivitet till ett lägre pris.