Econef barncenter, Tanzania

Beställare: Econef Tanzania
Status: Pågående, Första prototyphuset klart 2014                                       Foto: Petter Abrahamsen

Econef Barncenter är ett pågående uppdrag som drivs ihop med Asante Architecture & Design och i samarbete med Arkitekter utan gränser, Ingenjörer utan gränser samt Econef, en icke-vinstdrivande svensk-tanzaniansk organisation som bidrar till att förbättra levnadsförhållanden för föräldrarlösa barn i Arusha-regionen. Econef Barncenter ligger i dag i Jua kali, utanför Arusha i norra Tanzania. Tomten där det nya centret ska byggas ligger vid foten av Kilimanjaro, Afrikas högsta berg.

Målet med Econef Barncenter-projektet är att öka Econefs självständighet och minska beroendet från privata donatorer. Byggnaderna ska vara självförsörjande med avseende på elektricitet genom installering av solcellspaneler. System för regnvattensamling och naturlig ventilation är integrerade i byggnader som ska vara i stort sätt underhållsfria. I anslutning till byggnaderna kommer det finnas plats för djurhållning såsom höns och kor samt grönsaksland. Byggnaderna ska vara byggtekniskt enkla att uppföra, utan någon särskild expertis eller kostsamma transporter. Lokala material och byggnadstradition är viktiga att ta hänsyn till för att uppnå detta.

anlita-arkitekt-lonnqvist-vanamo-architects-econef2

anlita-arkitekt-lonnqvist-vanamo-architects-econef3

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Fsk Ängsmarken
ÖVRIGT

Fsk Ängsmarken

Arkitektkontor: Lönnqvist & Vanamo Architects AB
Beställare: Örnsköldsviks kommun Status: Pågående Illustrationer: Lönnqvist & Vanamo Architects AB Nybyggnad för en ny förskola med 8 avdelningar.
Torn1
BOSTÄDER

Torn1

Arkitektkontor: Lönnqvist & Vanamo Architects AB
Beställare: Privat Status: Pågående, 2014- Etapp 1 av den gamla brandstationen avser ombyggnation av det befintliga slangtornet intill E4 till...
Fritidshus, Bydalen
BOSTÄDER

Fritidshus, Bydalen

Arkitektkontor: Lönnqvist & Vanamo Architects AB
Beställare: Privat Status: Färdigställd 2014 Foto: Max Lönnqvist Beställaren hade en liten fjällstuga på ca 50 kvm i natursköna Bydalen....