Silentia

Nybyggnad av huvudkontor och lager för Silentia

Silentia är ett familjeägt inovativt företag som tillverkar olika typer av skärmväggar, som främst används inom sjukvården. Man säljer sina egenutvecklade produkter till hela världen. Tillverkningen sker i den egna fastigheten på Plogvägen 7 i Falkenberg, ett stenkast öster om motorvägen E6, vid avfart Falkenberg C .

2007 bestämde man sig för att bygga ett eget hus och flytta från förhyrda lokaler i Falkenberg. Vi fick i uppdrag att vara arkitekt för nybyggnationen. Man utvärderade tidigt möjligheten att bygga i prefabricerad betong och vi tog fram förslag utifrån Strängbetongs Bashallssystem. Fasaden består av bärande betongelement. Takkasetter av betong spänner från fasad till fasad, vilket ger stora spännvidder utan pelare.

Vi har eftersträvat en enkelhet i utformning för att designen skall hålla över tid. Vita och grafitgrå material har använts. Tillverkningsoch lagerhallens fasader har en yta av infärgad grafitgrå betong och kontorsdelen, som utgör en “kub” på byggnadens östra sida, har en yta av vukoborstad vit betong. “Kuben” innehåller entré, omklädning, verkstad, personalutrymme samt ca 700 m² kontor på plan 2. När man närmar sig huset så möts man av huvudentrén i sydost som omgärdas av en generös portal och skärmtak. Entréfasaden består av en modern silikonlimmad glasfasad omfattad av cederträ både på ut och insida. Glasfasaderna och öppenheten ger ett välkomnande intryck. Invändigt möts man av en entréhall i två våningar med en vid trappa i trä som leder upp till kontorsplanet.

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Skara Stadshus
INREDNING

Skara Stadshus

Arkitektkontor: Lindfors Arkitektkontor AB
Den tidigare Djäkneskolan i Skara, ritad av Helgo Zettervall 1871, har byggts om till Skara Stadshus. Lindfors Arkitektkontor AB blev...
Lindome Församlingscentrum
ÖVRIGT

Lindome Församlingscentrum

Arkitektkontor: Lindfors Arkitektkontor AB
Total ombyggnad av Lindome Församlingcentrum.
Vallersvikskyrkan
Offentliga lokaler

Vallersvikskyrkan

Arkitektkontor: Lindfors Arkitektkontor AB
Nybyggd kyrka för Vallersviks ekumeniska församling i Vallersvik, Frillesås.