Kungälvs Stadshus

Kungälvs Stadshus har genomgått en total ombyggnad samt byggts på. Kontoret är helt aktivitetsbaserat med 430 arbetsplatser och ca 600 personer som jobbar i huset. Huset innehåller även offentliga lokaler i form av kundmottagning och mötesrum för brukare, ljusgård med utställningsytor och kommunal info samt sessionssal för kommunfullmäktige.

Lindfors Arkitektkontor har arbetat med projektet 2011-2015 och gjort förstudier, lokalplanering, inredningslayouter, inredningskoncept och färgsättning samt medverkat i upphandlingen av inredning. Tengboms Arkitekter har stått för utvändig utformning och byggprojektering.

Projektet började med önskemålet om ett traditionellt kontor med en blandning av cellkontor och öppna ytor. 2012 ändrades förutsättningarna radikalt då ledningsgruppen beslutade att man ville ha ett modernt kontor där man skulle arbeta helt aktivitetsbaserat, utan fasta arbetsplatser.

Lindfors Arkitektkontor har arbetat i dialog med verksamheten för att hitta en “verktygslåda”, med olika typer av arbetsmiljöer, rum, möbleringslösningar mm som kan tillgodose de differentierade behov som finns bland Stadshusets anställda.

 

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Skara Stadshus
INREDNING

Skara Stadshus

Arkitektkontor: Lindfors Arkitektkontor AB
Den tidigare Djäkneskolan i Skara, ritad av Helgo Zettervall 1871, har byggts om till Skara Stadshus. Lindfors Arkitektkontor AB blev...
Lindome Församlingscentrum
ÖVRIGT

Lindome Församlingscentrum

Arkitektkontor: Lindfors Arkitektkontor AB
Total ombyggnad av Lindome Församlingcentrum.
Vallersvikskyrkan
Offentliga lokaler

Vallersvikskyrkan

Arkitektkontor: Lindfors Arkitektkontor AB
Nybyggd kyrka för Vallersviks ekumeniska församling i Vallersvik, Frillesås.