Obligationen 5

Byggnaden innehåller 20 lägenheter från mitten av 40-talet.

Planlösningarna och många av originaldetaljerna var bevarade och därför beslutade vi att genomföra en varsam renovering av lägenheterna och försöka återskapa deras ursprungliga karaktär. Nya material, kulörer och utrustning valdes ut med stor noggrannhet för att åstadkomma detta samtidigt som lägenheterna ska uppfylla moderna krav på standard. I markplan byggdes tomma lokaler om till moderna studiolägenheter.

Den generösa rumshöjden och de stora skyltfönstren ger de nya lägenheterna deras unika karaktär. En funktions- och förvaringsvägg löper genom lägenheter och frigör golvytan till ett enda öppet rum. Detta rum kan flexibelt delas i tre zoner: kök/matplats, allrum och sovrum. Varje lägenhet har sin egen uteplats på entrésidan belagd med konstgräs och med vertikala avskärmningar av gallerdurk som stöd för städsegröna växter mot bredvidliggande lägenheter och mot gatan.

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Villa Marieberg
BOSTÄDER

Villa Marieberg

Arkitektkontor: Kontur arkitektkontor AB
Nybyggnad av villa på en gammal jordbruksfastighet utanför Trosa. En långsmal huskropp som i sektion anpassar sig till den kuperade...