Villa Valsättra – kundanpassat enfamiljhus i massivträ

Projektet är placerat på en brant tomt i närheten av Åkersberga där utmaningen varit att komma högt upp på den brant kuperade tomten för att maximera utsikten. Byggnaden är gestaltad som tre lådor som successivt förskjuts både i plan och sektion i en kontinuerlig anpassning till den kuperade terrängen. Byggnaden byggs i två steg där det främre vardagsrummet byggs till i senare skede.

Projektet byggs av Massivverk AB (www.massivverk.se) som är ett dotterbolag till DWA där vi specialiserar oss på att bygga kundanpassade hållbara byggnader i prefabricerade träelement. Byggnadens två första delar är kompletta och inflyttning har skett. Under 2020 ska den sista tredjedelen med det stora vardagsrummet och inbyggda carporten byggas.

Lådorna anpassar sig till den sluttande tomten

Byggnaden är placerad högt i slänten
Byggnaden anpassar sig successivt till terrängen med parkering nederst, insprängd i berget
Vyer från nordost och nordväst

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Villa med minimalistisk stramhet
BOSTÄDER

Villa med minimalistisk stramhet

Arkitektkontor: DWA – David Wettergren Arkitektur AB
I en glänta i skogen har vi skapat en putsad villa i minimalistisk tappning som uttrycker stramhet och enkelhet. Huset...
Vackert enfamiljshus i korslimmat trä

Vackert enfamiljshus i korslimmat trä

Arkitektkontor: DWA – David Wettergren Arkitektur AB
Vackert hållbart enfamiljshus KL-trä, hållbart, rationellt, takfot, sadeltak,skärgård, CLT
Gustav III’s väg, Mörtnäs
Kök och badrum

Gustav III’s väg, Mörtnäs

Arkitektkontor: DWA – David Wettergren Arkitektur AB
Custom built high-end sustainable CLT (Cross Laminated Timber) single family house perched on a hilltop in Gustavberg outside of Stockholm,...