Tynningö – unik poolbyggnad i Stockholms skärgård

Poolhus på Tynningö för privat beställare. Innehåller en pool på 15×7,5 m samt angränsande stödfunktioner som jacuzzi, bastu, omklädning, toalett och förvaring. Utförandet är strikt minimalt med stora öppna glaspartier. Den synliga betongen konstrasteras genom användandet av borstade vaxbehandlade träpaneler, kakel och dold belysning. Utsidan är otraditionell med en massiv stenskivefasad av storformat, sedum och plåtdetaljer av förpatinerad koppar. Den allra senaste tekniken används för att hantera fukt, ventilation och poolrening. Angränsande befintligt fristående bostadshus med trädgårder har renoverats och nytt garage och växthus har byggt. Projektet är nu färdigt och beställare har fått tillträde.

Byggnadens yttre är klädd med mycket stora granitblock på upp till 2,8 x 1M. Gesimsränna och lägre tak i prepatinerad kopparplåt med Sedumtak på det övre taket:

 

Interiört är de platsgjutna betongväggarna synliga med sina formsättningshål. Detta kontrasteras av ett varmtonat kakel i storformat samt värmebehandlade korslimmade träskivor i innertak och bastu samt badrum.

 

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Villa Eriksberg

Villa Eriksberg

Arkitektkontor: DWA – David Wettergren Arkitektur AB
I det här projektet har vi arbetat med att skapa en stram och luftig byggnad som följer landskapets terräng, med...
Diamond Rock Shelter

Diamond Rock Shelter

Arkitektkontor: DWA – David Wettergren Arkitektur AB
En unik byggnad på en speciell plats belägen på en klippa 350 meter över havet på ön Sabah i Karibien....
Villa med minimalistisk stramhet
BOSTÄDER

Villa med minimalistisk stramhet

Arkitektkontor: DWA – David Wettergren Arkitektur AB
I en glänta i skogen har vi skapat en putsad villa i minimalistisk tappning som uttrycker stramhet och enkelhet. Huset...