Villa Eriksberg

I det här projektet har vi arbetat med att skapa en stram och luftig byggnad som följer landskapets terräng, med en volym som står ovanpå marken och en volym som delvis är nedsänkt i marken. Unikt för projektet har varit att låta berget bli en del av byggnaden och få ta plats såväl inne som ute. Huset vänder sig i en L-form ut mot en öppen, men privat trädgård centrerad omkring en stor pool med långa utblickar över området.

På angöringssidan, mot vägen, gömmer sig huset bakom en klippa och upplevs som slutet och anonym.

Inomhus får berget växa in och ta plats vilket skapar en unik interiör som präglas av kontraster i material, där mjukt trä möter bergets och betongens ruffa stuktur och hårda yta. Den höga våningshöjden ger köket och vardagsrummet en otrolig rymd och de högt placerade förnsterna bidrar till att föra ner ett stort flöde av ljus till rummen. En lätt trappa leder upp till övervåningen där mer sluta funktioner som sovrum, tvättrum och privata badrum finns.

I projektet har det varit viktigt att skapa sociala ytor där många kan samlas och umgås. Genom de stora, glasade vikväggarna kan rummen öppnas upp och sudda ut gränsen mellan ute och inne.

Inomhus får berget växa in och ta plats vilket skapar en unik interiör som präglas av kontraster i material, där mjukt trä möter bergets och betongens ruffa stuktur och hårda yta.

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Diamond Rock Shelter

Diamond Rock Shelter

Arkitektkontor: DWA – David Wettergren Arkitektur AB
En unik byggnad på en speciell plats belägen på en klippa 350 meter över havet på ön Sabah i Karibien....
Villa med minimalistisk stramhet
BOSTÄDER

Villa med minimalistisk stramhet

Arkitektkontor: DWA – David Wettergren Arkitektur AB
I en glänta i skogen har vi skapat en putsad villa i minimalistisk tappning som uttrycker stramhet och enkelhet. Huset...
Vackert enfamiljshus i korslimmat trä

Vackert enfamiljshus i korslimmat trä

Arkitektkontor: DWA – David Wettergren Arkitektur AB
Vackert hållbart enfamiljshus KL-trä, hållbart, rationellt, takfot, sadeltak,skärgård, CLT