Villa Hallin 2006–2012

Villa Hallin

Ett projekt som påbörjades 2006. Huset ligger inbakad på en trädgårdstomt i ett utpräglat sommarstugeområde med vissa inslag av större året runt hus nära Hällevik i Sölvesborgs kommun Blekinge.

Här ligger en del av utmaningen för projektet. Huset är ett relativt stort hus för området. Designen syftar till att få det att verka mindre. Den planmässiga korsformen tänks lösa denna uppgift. Med korsformen får husen inte några riktigt långa yttersidor samtidigt som huset får ett naturligt centrum.

Detta centrum, som är det överlappande korset mellan det offentliga och privata. Både den större offentliga och den mindre privata axeln möts här. Den offentliga axeln förändras i sin längdriktning. Den börjar som en glasad paviljong mot trädgården med en stor rumshöjd för att avslutas som ett intimare burspråk med en lägre rumshöjd mot bygatan. Den privata axeln har i sin ena ände ett sovrum, klädvårdsrum och badrum och i den andra ett gästrum och arbetsrum.

På tomten finns också ett gästhus som byggdes allra först och en carport/förrådsenhet.

Christer Engdahl Arkitekt SAR/ MSA

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Mäsingevägen Torekov – Båstad 2021-2022

Mäsingevägen Torekov – Båstad 2021-2022

Arkitektkontor: Christer Engdahl arkitektur
Ombyggnad av huvudhuset i en lantbruksegendom. Utgångspunkten har varit skapa starkare rumssamband på huvudplanet. Rummen är stora och drar nu...
Kv Bävern 11 Platensgatan – Linköping 2017–2018

Kv Bävern 11 Platensgatan – Linköping 2017–2018

Arkitektkontor: Christer Engdahl arkitektur
Kv Bävern 11 i Linköping. Kvarteret rymmer totalt 32 lägenheter. Ett gatuhus med fem våningar och ett gårdshus med två våningar. En ljus trapphuslänk förbinder de båda husen med varandra.