Tillbyggnad villa W

Tillbyggnad till villa i Täby

Familjen hade behov av ett större vardagsrum och av ytterligare ett sovrum. En tillbyggnad i vinkel mot ursprungsbyggnaden kunde rymma detta. Det var möjligt att bygga längs med tomtgränsen. Den ena ytterväggen följer tomtgränsens vinkel och den andra är rätvinklig mot ursprungshuset.

Tillbyggnaden skapar därmed ett rum med konad form som öppnar sig mot trädgården i sydväst. Taket vinklas också uppåt mot himlen för att få in mesta möjliga ljus som kommer in längs innertaket. Utvändigt har gaveln med det stora fönstret ett mörkt fasadmaterial som står i kontrast mot den ljusa långsidan.

På rummets långsida skapar de flera mindre fönstergluggarna tavlor i rummet med olika motiv.

Fotograf: Karin Björkquist

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Nästgårdarna
BOSTÄDER

Nästgårdarna

Arkitektkontor: Sjödin Arkitektur AB
Gruppbebyggelse i Tänndalen I hjärtat av Tänndalen har Spark tillsammans med Ortalis skapat tre moderna gårdstun i Nästgårdarna. De rymmer...
Parhus T
BOSTÄDER

Parhus T

Arkitektkontor: Sjödin Arkitektur AB
Skiss till nytt bostadsområde med parhus Området innehåller ett flertal parhus samt ett flerbostadshus. Parhusen ligger längs ett stort gärde...
Villa M
BOSTÄDER

Villa M

Arkitektkontor: Sjödin Arkitektur AB
Förslag nybyggnad av villa En villa som ligger vid foten av en kulle. Tomten bidrar till ett knepigt utgångsläge i...