YOMO

Richardsdotter Callermo Arkitekters uppdrag var att tillsammans med Spik Studios ta fram ett koncept för en asiatisk casual fine dining-restaurang med synlig tillagningsprocess. Vi skapade Yomo, vars första enhet finns i Uddevalla. Hos Yomo möter öst väst, mystik ett varmt välkomnande, det enkla och råa det delikata och dekadenta. Yomo är en restaurangupplevelse för alla, men ändå utöver det vanliga. En plats för möten och samtal, där maten för samman och ger gemenskap och glädje. Men också en restaurangupplevelse långt bortom vår värld.

Den smala gatans myller med sina färger, dofter och smaker. Resan till kvarteren med konsulaten, till art deco-utsmyckade lokaler med blank mässing där musik och cocktails flödar. Den nattliga zenkrigarens framfart i en svunnen tid. Karaktären Yomo är en viktig del av restaurangen och varumärket. Upplevelsen får liv genom berättelsen, restaurangen formas utifrån den tid och de platser hon befinner sig i. En helt unik men samtidigt väl sammanhållen känsla av ytor, mönster och texturer som tillsammans skapar en modern och unik restaurangupplevelse utöver det vanliga.

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Nolby Högar
Idéprojekt

Nolby Högar

Arkitektkontor: YES! arkitekter
Vi ville skapa en plats där man kunde stanna upp, observera och reflektera över tid och sammanhang och sökte därför en sådan i landskapet. Härifrån skulle de synliga spåren i landskapet leda vidare till att berätta om alltifrån pågående utgrävningar till livet på platsen under olika tidsepoker. Vi ville berätta med sådana medel att det skulle väcka nyfikenhet hos besökaren att få veta mera om det landskap som den nya vägen passerar.
Villa Hönekulla
BOSTÄDER

Villa Hönekulla

Arkitektkontor: YES! arkitekter
Utmaningarna var stora när vi skulle forma villa Hönekulla. Tomten var brant med en höjdskillnad på över 10 meter utan några direkta platåer men låg vackert placerat i utkanten av ett tätbebyggt område med vackra höga tallar och en intilliggande sjö.
Råda Församlingshem

Råda Församlingshem

Arkitektkontor: YES! arkitekter
Församlingshemmet är uppfört på en plats av lång historia och med en placering i direkt anslutning till Råda kyrka och...