Anlita Arkitekt har upphört

Tjänsten Anlita Arkitekt upphörde den 1 september 2023.

Varför upphörde Anlita Arkitekt?

När Anlita Arkitekt skapades var det inte lika enkelt att skapa en egen webbplats för sitt kontor som det är idag. Därför startades arkitekt.nu för att kunna erbjuda arkitektföretag (som hade medlemmar i Sveriges Arkitekter) att bygga en egen enkel hemsida på arkitekt.se. Som mest fanns 239 företag anslutna. På senare år har antalet anslutna företag sjunkit och ligger nu runt 100. Det innebär att Anlita Arkitekt tappar i relevans för dem som Googlar efter arkitekter eftersom urvalet blir allt mindre.

I stället för Anlita Arkitekt kommer de företag som är medlemmar i Sveriges Arkitekters företagarservice att hittas under vinjetten Anlita Arkitekt. Det blir ett enklare utförande där företagen visas med namn, kontaktuppgifter, inriktning och var i landet företaget finns. I första versionen kommer det inte finnas möjlighet att lägga upp bilder eller logotyper, utan det blir en ren listning men med länkar till kontorens webbplatser.

Fördelen med detta är att vi kan samla många fler arkitektföretag på ett och samma ställe än vad vi gör idag. Om alla företag som är anslutna till Sveriges Arkitekters företagarservice är med kommer det att finnas cirka 1 000 kontor att välja mellan. Det kan jämföras med det drygt hundra som idag är anslutna till Anlita Arkitekt. Det innebär att arkitket.se kan bli ett naturligt ställe att börja leta på för den som letar efter en arkitekt.

Kontakt

Har du frågor om Anlita Arkitekt?

Kontakt

Lena Engelbrekt

ProjektkoordinatorSkicka e-post08-505 577 76
Kontakt

Anders Regnell

Digital strateg och webbansvarigSkicka e-post08-505 577 21