Webbinarium om vad som gäller vid korttidsarbete - Sveriges Arkitekter


Sveriges Arkitekters Ulrika Paulsson och Jonas Mellqvist berättar om hur korttidsarbete fungerar i praktiken och svarar på tittarnas frågor.

Sveriges Arkitekter genomförde ett webbinarium som reder begreppen kring korttidsarbete. Det vänder sig i första hand till dig som är fackligt förtroendevald och ger dig möjlighet att lära dig mer om hur korttidsarbete fungerar i praktiken och bättre kunna stötta dina medlemmar. Nu kan du se seminariet i efterhand.

Korttidsarbete är ett regelverk och system som många arkitekter omfattas av, och som är relativt komplext. Systemet med korttidsarbete leder till många frågor, både från medlemmar och från förtroendevalda. Regelverket är också ”dynamiskt” i den meningen att förutsättningarna delvis har ändrats och kompletterats sedan införandet. Det finns också en hel del frågor kopplade till korttidsarbete som inte är helt självklara – hur beräknas semester, hur flexibelt är systemet och vad menas egentligen med kompetensutveckling under permitterad tid?

Vem vänder sig webbinariet till?

Målgruppen är fackligt förtroendevalda, framförallt inom privat sektor.

Upplägg

Sveriges Arkitekters jurist Ulrika Paulsson berättar hur regelverket kring korttidsarbete ser ut och öppnar sedan för att svara på dina frågor.