Vårt tredje styrelsemöte - Sveriges Arkitekter

I början av september sågs vi i styrelsen för att planera upp arbetet över det om är kvar av vårt verksamhetsår, och vi har mycket kul på gång! Bl.a. planerade vi besöket till Vallastaden, den resan till Malmö som vi ska genomföra i oktober, flera lokala projekt ute på skolorna och årsmötet som i januari hålls i en spännande stad!

Under planeringen diskuterade vi vikten av att våra träffar och projekt håller ett gediget fokus på arkitektur. Det är ju det stora gemensamma intresset vi har och ett givande och kul sätt att mötas och ses mellan skolor, årskurser och inriktningar tror vi.

FOTO: JEANETTE SKINNARS

Efter en heldag ute på Ultuna drog vi oss in till stan för middag och ett besök till Uppsalarummet där vi bland andra träffade Uppsalas stadsarkitekt Claes Larsson. Vi fick en bra inblick i Uppsalas nya arkitekturpolicy och deras tankar om stadsplanering och utveckling. Väldigt intressant!

Söndagen startade vi med en brunch i V-dalas nationshus som är ritat av Alvar Aalto. Efter brunchen gick vi en rundvandring i byggnaden med Harald Götlind som hade stor kunskap om huset och dess historia. Förutom att vi fick se originalritningar och skisser i arkivet fick vi en förståelse för byggnaden och höra om Aaltos tankar, visioner och idéer när det kom till skapandet av nationshuset. Otroligt inspirerande och givande så stort tack till Harald för den fina rundvandringen och allt du delade med dig av! Kul!

FOTO: JEANETTE SKINNARS

FOTO: JEANETTE SKINNARS

Efter besöket hann vi få en kort presentation om vad som är på gång inom akademin för landskapsarkitektur av vår studentrepresentant Ellen Sundin innan det var dags att avrunda helgen. Glada och nöjda for vi hemåt åt varsitt håll i landet, förhoppningsvis uppdaterade och inspirerade inför hösten som kommer. Hoppas vi ses på något av våra events i höst!

Jeanette Skinnars, vice ordförande Sveriges Arkitekter Studenterna

FOTO: JEANETTE SKINNARS