Rita en blomma till Arkitekturgalan 2020 - Sveriges Arkitekter
Donera en blomma eller insekt till Arkitekturgalan 2020.

Donera en blomma eller insekt till Arkitekturgalan 2020.

Temat för nästa års Arkitekturgala är Co-Create – att samskapa och tillsammans göra skillnad. Temat har sitt ursprung i hållbarhet och du kommer att se en hel del naturelement på scen. Vi vill göra ett mönster av blommor och naturelement ritade av dig och dina arkitektkollegor. Därför vill vi att just du ritar en blomma, eller något annat som tangerar natur och skickar in till oss.

I omställningen till det hållbara samhället är arkitekten en ledande expert men står inte ensam. Kåren behöver goda samarbeten och ställa de rätta frågorna men inte omedelbart ge svaren – de finner vi tillsammans. När vi nästa år bjuder in till Arkitekturgala är temat för dagen Co-Create – att samskapa och tillsammans göra skillnad. Programmet kommer så klart att konkretisera temat genom ett antal spännande föreläsare och case, men vi stannar inte där utan låter även årets scenografi, som görs av Marcia Harvey Isaksson* Arkitekt I/MSA, göra uttryck för just samarbete. Då dagen och temat har sitt ursprung i hållbarhet kommer ni rent visuellt att se en hel del cirklar och naturelement på scen, och det är här din donerade blomma kommer in.

Vi vill göra ett mönster av blommor och naturelement ritade av dig och dina arkitektkollegor. Därför vill vi att just du skickar in en tecknad blomma, eller något annat som tangerar natur och skickar in till oss. Teckningarna samlas ihop och görs till ett mönster, ett mönster som Boråstapeter sedan trycker till en tapet som kommer att synas på galan och senare säljas i en begränsad upplaga.

För varje blomma som skickas in planterar Boråstapeter ett träd med hjälp av organisationen Vi-skogen, som har som mål att slå två flugor i en smäll – minska fattigdom och ge ett bättre klimat, genom att plantera träd i östra Afrika.

Teckningen ska vara:

  • Svartvit
  • Linjetecknad
  • Max A4 format
  • Inskannad i upplösning 300 dpi och sparad i TIFF eller PDF.

Målet är att använda så många teckningar som möjligt, men Sveriges Arkitekter tillsammans med Boråstapeter förbehåller sig rätten att välja vilka teckningar som slutligen används.

Fyll i formuläret nedan och ladda upp ditt bidrag senast den 20:e december och stort tack på förhand för din blomma!

*Mer om Marcia Harvey Isaksson:
Marcia är inredningsarkitekt och utställningsformgivare som driver studion sqCircle.

Donera en teckning till Arkitekturgalan 2020