Rita en blomma till Arkitekturgalan 2020 - Sveriges Arkitekter
Donera en blomma eller insekt till Arkitekturgalan 2020.

Donera en blomma eller insekt till Arkitekturgalan 2020.

Temat för nästa års Arkitekturgala är Co-Create – att samskapa och tillsammans göra skillnad. Temat har sitt ursprung i hållbarhet och du kommer att se en hel del naturelement på scen. Därför bad vi dig och dina arkitektkollegor att bidra till att göra ett mönster av blommor och naturelement genom rita en teckning och skicka till oss.

Stort tack till er alla som har skickat in teckningar på blommor och andra naturelement. Vi har fått in över hundra bidrag. Teckningarna samlas nu ihop och bedöms av årets scenograf Marcia Harvey Isaksson*arkitekt I/MSA och Boråstapeter. De gör ett urval som blir till ett mönster som Boråstapeter trycker till en tapet. Du kommer att kunna se tapeten på galan och senare kanske också kunna köpa den.

För varje blomma som skickats in planterar Boråstapeter också ett träd med hjälp av organisationen Vi-skogen. De har som har som mål att slå två flugor i en smäll – minska fattigdom och ge ett bättre klimat, genom att plantera träd i östra Afrika. Detta innebär alltså att över hundra träd kommer att planteras av Vi-skogen. Stort tack för det.

I omställningen till det hållbara samhället är arkitekten en ledande expert men står inte ensam. Kåren behöver goda samarbeten och ställa de rätta frågorna men inte omedelbart ge svaren – de finner vi tillsammans. Årets Arkitekturgala har temat Co-Create – att samskapa och tillsammans göra skillnad. Programmet kommer så klart att konkretisera temat genom ett antal spännande föreläsare och case, men vi stannar inte där utan låter det även synas i årets scenografi. Då dagen och temat har sitt ursprung i hållbarhet kommer ni rent visuellt att se en hel del cirklar och naturelement på scen, och det är här din donerade blomma kommer in.

*Marcia Harvey Isaksson är inredningsarkitekt och utställningsformgivare som driver studion sqCircle.

Beställ tapeten hos Boråstapeter