Föreläsningar på plats eller digitalt

Se våra föreläsningar på torsdagskvällar på Konstakademin i Stockholm. Många äldre föreläsningar finns också att se i efterhand på vår Youtube-kanal.

Beate Hølmebakk och Per Tamsen från kontoret Manthey Kula i Oslo. Manthey Kula föreläser på temat – från idé till konstruktion den 2 december 2021. Foto: Mikael Olsson.

Program våren 2023

Föreläsningar och samtal annonseras med två veckors framförhållning.
Håll utskick i Sveriges Arkitekters nyhetsbrev som kommer varje onsdag klockan 13.00.

Några av gästerna som vi har bjudit in denna vår är:

  • 1 februari – Carles Oliver Barceló, som berättar om allmännyttans verk i Baleares, där projekten kopplar samman kulturarv, arkitektur och klimatförändringar med målet att återvinna de lokala resurserna med låga koldioxidutsläpp som en kulturell strategi i den samtida forskning för hållbara lösningar.
  • 7 februari – Elding Oscarson som fördjupar sin berättelse om och i den nyligen invigda Stockholms Wisdome, och vi träffas på plats samtidigt som tidskriften Arkitektur firar releasen av årets första nummer.

Inspirerande Tom de Paor gästar oss från Dublin, Alice Grandoit-Sutka kommer och pratar om design som social praktik. Vi fortsätter prata om Parkvisioner i Stockholm och bjuder in stadsträdgårdsmästaren Elisabet Elfström för samtal om vår framtida stad. Vi bjuder in AOR Arkitekter med fokus på utbildningsbyggnader från Helsingfors och Studio Muoto från Paris för att dela med sig av sina erfarenheter.

Vi återbesöker Estrid Ericson och lär oss mer om hennes liv och verksamhet med hjälp av Hedvig Hedqvist, vi bjuder in Perego Conte för att prata om italiensk brutalism i fotografi, med fler! Under våren samarbetar vi bland andra med Spanska Ambassaden, Tekniska Museet, Tidskriften Arkitektur, med flera.

Föreläsningar varje vecka

Information från Stockholms Arkitektförening är alltid markerat i grönt i nyhetsbrevet.
Så här såg det inför ett event tidigare i år.

Se till att du håller dig uppdaterad så att du inte missar någon av våra aktiviteter. I Sveriges Arkitekters nationella nyhetsbrev, som går ut klockan 13.00 varje onsdag, hittar du information från oss. Håll utkik efter ett grönt block i brevet. Följ oss också på Instagram. Längre ner på denna sida hittar du också de kommande evenemangen under vinjetten “På gång”.

Vi träffas vanligtvis torsdagar på Konstakademien för mingel klockan 17:30 och föreläsning med start klockan 18:00. Vid avvikande plats eller dag, meddelas det i samband med övrig kommunikation om eventet.

Platserna är dock begränsade till 80 personer. Ingen föranmälan krävs – först till kvarn gäller. Vi har tyvärr inte möjlighet att spela in alla föreläsningar men många hittar du på vår YouTube-kanal.