Ökad trygghet med smart försäkring via ditt medlemskap - Sveriges Arkitekter

Sveriges Arkitekter har valt Skandia som ny leverantör av medlemsförsäkringar, vilket medför att du som medlem i Sveriges Arkitekter nu har möjlighet att ta del av förmånliga medlemsförsäkringar hos Skandia. Du som medlem har vid det här laget fått hem ett utskick med utförlig information, antingen i Kivra eller till din brevlåda, men här nedan får du 6 snabba frågor och svar som förklarar erbjudandet lite närmare! 

Här svarar Monica Reinel, kundansvarig på Skandia, på några vanliga frågor:

1. Vad är en medlemsförsäkring?
Det är utvalda försäkringar som är framtagna tillsammans med ditt förbund Sveriges Arkitekter. Ett smart sätt att skaffa ett utökat bra skydd mot händelser i livet till en låg kostnad med bra villkor. Det handlar om liv- och olycksfallsförsäkring, trygghetskapitalförsäkring samt sjukförsäkring.

2. Varför kan medlemsförsäkringar ha ett extra förmånligt pris?
Eftersom det är många personer som ingår i en medlemsförsäkring och delar på risken så får man bra försäkringar till en låg kostnad och bra villkor som gynnar dig som medlem.

3. Kan jag även försäkra min familj?
Ja. Din partner kan köpa samma försäkringar till lika bra villkor som du. Har du barn kan du även teckna barnförsäkring och du betalar bara ett pris oavsett antal barn du har.

4. Vilka av de olika medlemsförsäkringarna tycker du är viktigast att teckna?
Livförsäkring ger en extra trygghet och omtanke till familjen. Den kan vara skillnaden som gör att familjen kan bo kvar i huset eller bostadsrätten vid ett dödsfall. Olycksfallsförsäkring skyddar mot allvarliga skador som kanske leder till bestående men och ersätter kostnader för vård och tandskador. Sjukförsäkring ger varje månad ett extra belopp om du skulle bli långvarigt sjuk och inte kan jobba. Man får även tillgång till en kostnadsfri förebyggande hälsoförsäkring.

5. Förebyggande hälsoförsäkring – vad är det?
En förebyggande hälsoförsäkring ger tidigt hjälp till den som exempelvis känner sig nedstämd eller stressad eller på annat sätt är i riskzonen att bli sjukskriven. Du får råd och hjälp av en hälso- och rehabvägledare, tillgång till samtalsterapi eller yrkeslivsplanering. Den stora fördelen är att du kan kontakta hälsoslussen i ett tidigt skede, så fort du känner att något är på väg åt fel håll. Hälsoförsäkringen gör ingen skillnad på om problemen är jobbrelaterade eller privata. Ofta är det en mix av arbetssituationen och problem i privatlivet som utlöser behovet av stöd.

6. Om jag redan har en livförsäkring – kan jag då ha fler?
Ja. Det finns ingen begränsning på hur många livförsäkringar du får ha, det ger bara mer ersättning. Samma regel gäller för olycksfallsförsäkring. Det är endast för sjukförsäkringar där den totala ersättningen inte får överstiga 90 procent av ens lön eftersom det inte ska ”löna” sig att vara sjuk.

För mer information om försäkringarna eller om du vill du utöka erbjudandet för din familj. Klicka här