Vinnare utsedd i tävling för kvarteret Amfiteatern

Publicerad: 2022-12-20

Juryn har utsett Boroboro till vinnande förslag i Norrköpings kommuns marktilldelningstävling för innovativa bostäder i kvarteret Amfiteatern i Norrköping.

Norrköpings kommun bjöd i april 2022 in till markanvisningstävling för innovativa bostäder inom kvarteret Amfiteatern i stadsdelen Björkalund, Norrköping. Tävlingen är delfinansierad av Vinnova och har arrangerats i samarbete med Sveriges Arkitekter, Chalmers Tekniska Högskola och Högskolan i Halmstad.

Juryn har utsett en vinnare och rangordnat övriga inkomna förslag. Det vinnande förslaget är Boroboro av arkitektkontoret Spridd AB, Nivå landskap och Incoord.

Boroboro. Arkitekt Spridd AB, Nivå landskap och Incoord.

Med större sammanhållna och omsorgsfullt bearbetade volymer, välavvägt inplacerade på tomten, möter bebyggelsen omgivningen på ett hänsynsfullt sätt mot Holmtorpsvägens mer offentliga karaktär, lokalgatan med dess villatomter, allmänningen norr om tomten, och i söder inkorporeras förskolan med en öppenhet mot gårdsmiljön.

Ur juryns motivering

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om gångbro i Sundsvall har en vinnare
Tävlingar

Tävling om gångbro i Sundsvall har en vinnare

Juryn har utsett ett vinnande förslag i en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av en gångbro vid Sundsvalls Centralstation.
Publicerad:
Digital utställning för Brunnsparkens nya cafébyggnad
Tävlingar

Digital utställning för Brunnsparkens nya cafébyggnad

Det har kommit in över 100 bidrag till arkitekttävlingen för Brunnsparkens nya cafébyggnad. Nu kan du ta del av alla tävlingsbidragen i Göteborgs Stads digitala utställning.
Publicerad: