Val – Sveriges Arkitekter Studenterna 2022

Publicerad: 2021-09-14

Nu är det dags att ansöka för att bli en av Sveriges Arkitekter Studenternas förtroendevalda för verksamhetsperioden 2022.

Sveriges Arkitekter Studenterna är ett forum för samverkan, erfarenhetsutbyte och diskussion. Studentorganisationen leds av förtroendevalda medlemmar som driver olika angelägna frågor för Sveriges Arkitekter Studenterna. Ansök nu för att bli en av Sveriges Arkitekter Studenternas förtroendevalda för verksamhetsperioden 2022.

Ansökan öppnar 14 september och stänger 7 november. Alla sökande kommer bli kontaktade av Studenternas valberedning eller Studenternas verksamhetsrevisorer efter sista ansökningsdagen.

För frågor vänligen kontakta val@arkitektstudenterna.se eller rebecca.wahlstrom@arkitekt.se.

Ansökan är öppen för:

Sveriges Arkitekters Studenternas Styrelse

Styrelsen för Sveriges Arkitekter Studenterna samlar studenter från landets nio arkitektskolor. Styrelsen jobbar efter studenternas verksamhetsprogram där kärnan i verksamheten 2019–2024 är:

  • En stark röst i samhället
  • En väg in i yrkeslivet
  • En inspirerande plattform
  • Ett studentfackligt forum

Styrelsen består av fem ledamöter med rollfördelningen: ordförande, vice ordförande, projektledare, sekreterare och kommunikatör. Årsmötet utser ordförande, i övrigt konstituerar styrelsen sig själv efter rekommendation från valberedningen. Styrelsens medlemmar väljs för en mandatperiod av ett år med möjlighet till att därefter bli omvald för ytterligare en mandatperiod.

Styrelsen får ett månadsarvode från Sveriges Arkitekter.

Sveriges Arkitekter Studenternas verksamhetsrevisorer

Sveriges Arkitekter Studenterna har två verksamhetsrevisorer som granskar vad studenternas styrelse gör. Verksamhetsrevisorerna kontrollerar att allt går rätt till och att styrelsen sköter sig. Förutom att hålla koll på styrelsen skriver de en revisionsberättelse inför årsmötet.

Verksamhetsrevisorerna väljs för en mandatperiod av ett år med möjlighet till att därefter bli omvald för ytterligare en mandatperiod.

Sveriges Arkitekter Studenternas valberedning

Valberedningen består av fem ledamöter, varav en är sammankallande. Valberedningens uppdrag är att bereda val av inom studentorganisationen enligt uppdrag från styrelsen. Valberedningens medlemmar väljs för en mandatperiod av ett år med möjlighet till att därefter bli omvald för ytterligare en mandatperiod.

Ansökan sker i formuläret nedan. OBS! Vill du nominera någon annan så fyller du i den personens uppgifter och förtydligar detta i din motivering.

Val 2022

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Architecture and Spatial Justice
Student

Architecture and Spatial Justice

Missade du föreläsningen med Dr. Dana Cuff, Director of the design research studio cityLAB den 9 september 2021? Ingen fara - nu finns seminariet att se på Sveriges Arkitekters YouTube-kanal.
Publicerad:
Frågor och svar för dig som är som student
Student

Frågor och svar för dig som är som student

På grund av coronapandemin har vi ett stort tryck på vår medlemsrådgivning. Många studenter frågar om arbetsmarknaden, a-kassan eller sitt medlemskap. Här hittar du de vanligaste frågorna som kommer in till oss.
Publicerad: