Trafikverket – här är de nominerade

Publicerad: 2022-03-01

Här presenteras de fyra nominerade till Trafikverkets arkitekturpris. Vinnaren avslöjas på Arkitekturgalan som sänds digitalt torsdag den 7 april.

Trafikverkets arkitekturpris delas ut av Trafikverket vartannat år. Priset ges till en omsorgsfullt utformad och väl fungerande infrastrukturanläggning som motsvarar höga krav på god arkitektur, långsiktig hållbarhet och hänsyn till natur- och kulturvärden.

Det är tydligt i många förslag att man använder transportinfrastruktur som katalysator för stadsutveckling.

Johan Folkesson, juryns ordförande

– Trafikverkets arkitekturpris belönar anläggningar som är angelägna för många och som måste fungera för att annat ska kunna klaffa. De som är nominerade har ett stort ansvar att vara de som bestämmer över allas vår vardagsarkitektur, säger Elisabet Elfström, Sveriges Arkitekters vice förbundsdirektör och sekreterare i prisjuryn.

Vinnaren avslöjas på Arkitekturgalan

Vem av de fyra nominerade som vinner Trafikverkets arkitekturpris avslöjas på Sveriges Arkitekters Arkitekturgala den 7 april. Galan sänds live från Kulturhuset i Stockholm under en eftermiddag där prisutdelningar varvas med föreläsningar.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nominerade till Trafikverkets arkitekturpris 2023
Trafikverkets arkitekturpris

Nominerade till Trafikverkets arkitekturpris 2023

Ekodukt Hallandsåsen, Folke Bernadottes bro, Nya Skurubron och Station Rosengård. Fyra vitt skilda infrastrukturanläggningar tävlar om Trafikverkets arkitekturpris 2023. Vem som tar hem priset avslöjas på Sveriges Arkitekters Arkitekturgala den 9 april i Malmö.
Publicerad:
Vinnare Trafikverkets arkitekturpris 2019
Trafikverkets arkitekturpris

Vinnare Trafikverkets arkitekturpris 2019

Vinnare av Trafikverkets arkitekturpris 2019 är Angereds resecentrum. Arkitekt är Wingårdh arkitektkontor.
Publicerad: