Tobias Olsson nominerad till Sacos styrelse

Publicerad: 2021-10-19

Sacos valberedning nominerar Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson till en plats i styrelsen.

Tobias Olsson, förbundsdirektör, Sveriges Arkitekter. Foto: Joel Nilsson.

Valberedningen har sökt kandidater med ett långsiktigt strategiskt perspektiv, integritet och som är nätverksskapande. Den vill se en styrelse med breda kompetenser som kompletterar varandra.

– Det är en viktig tid för fackliga frågor och jag är stolt och glad över att bli nominerad, säger Tobias Olsson.

Sveriges Arkitekter är en av Sacos snabbast växande förbund. De senaste tio åren har antalet yrkesverksamma medlemmar ökat med nära 30 procent. I september passerade Sveriges Arkitekter 14 000 medlemmar-strecket. Organisationsgraden är hög, cirka 90 procent av arkitektkåren är medlemmar.

Saco är akademikernas röst i samhällsdebatten. Det är en federation som samlar 21 fackförbund med sammanlagt 710 000 medlemmar. Den nya styrelsen väljs på Sacos kongress den 11 november.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Bristande mångfald i arkitektbranschen
Medlem

Bristande mångfald i arkitektbranschen

Sveriges Arkitekters ordförande Emina Kovacic har varit starkt engagerad i Urban Academy – ett projekt om hur Malmös arkitektbransch speglar stadens mångfald.
Publicerad:
Gör så här om du inte får din lön
Medlem

Gör så här om du inte får din lön

Om din arbetsgivare inte betalar ut din lön behöver du prata med din arbetsgivare och fråga vad det beror på. Vänta inte för länge då tidsfristerna är korta för att få lönen i efterhand.
Publicerad:
Lättare att bli medlem och ansöka om yrkestitel
Medlem

Lättare att bli medlem och ansöka om yrkestitel

Nu har det blivit lättare bli medlem i Sveriges Arkitekter och ansöka om yrkestitel för dig som har gått en masterutbildning som motsvarar en master i arkitektur.
Publicerad: