Tobias Olsson nominerad till Sacos styrelse

Publicerad: 2021-10-19

Sacos valberedning nominerar Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson till en plats i styrelsen.

Tobias Olsson, förbundsdirektör, Sveriges Arkitekter. Foto: Joel Nilsson.

Valberedningen har sökt kandidater med ett långsiktigt strategiskt perspektiv, integritet och som är nätverksskapande. Den vill se en styrelse med breda kompetenser som kompletterar varandra.

– Det är en viktig tid för fackliga frågor och jag är stolt och glad över att bli nominerad, säger Tobias Olsson.

Sveriges Arkitekter är en av Sacos snabbast växande förbund. De senaste tio åren har antalet yrkesverksamma medlemmar ökat med nära 30 procent. I september passerade Sveriges Arkitekter 14 000 medlemmar-strecket. Organisationsgraden är hög, cirka 90 procent av arkitektkåren är medlemmar.

Saco är akademikernas röst i samhällsdebatten. Det är en federation som samlar 21 fackförbund med sammanlagt 710 000 medlemmar. Den nya styrelsen väljs på Sacos kongress den 11 november.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny chefredaktör för Arkitektur utsedd
Medlem

Ny chefredaktör för Arkitektur utsedd

Det blir arkitekten och journalisten Björn Ehrlemark som tar över rollen som chefredaktör för tidskriften Arkitektur efter Malin Zimm.
Publicerad:
Undersökning om diskriminering i arbetslivet
Medlem

Undersökning om diskriminering i arbetslivet

Nu skickar Sveriges Arkitekter ut en undersökning om diskriminering i arbetslivet. Resultatet av undersökningen blir en viktig utgångspunkt i vårt fortsatta arbete mot diskriminering, för inkludering och likabehandling. Tack för att du medverkar.
Publicerad:
Bli mentor för en nyanländ arkitekt
Medlem

Bli mentor för en nyanländ arkitekt

Bli mentor i höst. Vi erbjuder sju platser till ett mentorprogram för nyanlända arkitekter. Ta chansen att hjälpa en arbetssökande arkitekt med utländsk utbildning och samtidigt ger er båda chansen att stärka era nätverk, få ökad självinsikt och stärkt självförtroende.
Publicerad: