Tidskriften Arkitektur söker chefredaktör

Publicerad: 2022-06-10

Är du en rutinerad redaktör med intresse för arkitektur? Då är du välkommen att söka uppdraget som chefredaktör för tidskriften Arkitektur.

Under det kommande året satsar ägarbolaget på att förnya och förstärka tidskriften Arkitektur och då tidigare chefredaktör valt att sluta i höst söker vi nu en ny chefredaktör med vana av att utveckla och leda tidningsprojekt.

Vi söker dig som har journalistutbildning och flerårig erfarenhet av arbete i redaktionsledning eller som chefredaktör. Du är en rutinerad arbetsledare med passion för klassiskt tidningshantverk och digital utveckling, och som med tydlighet och entusiasm arbetsleder interna och externa medarbetare. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Meriterande:

  • Utbildning eller förvärvad kunskap inom arkitektur och/eller samhällsbyggnad.
  • Erfarenhet av att vara ansvarig utgivare.
  • Kunskaper inom företagsekonomi.

Om Arkitektur

Tidskriften Arkitektur presenterar och analyserar svensk arkitektur och samhällsbyggande sedan 1901. Målgruppen är arkitekter och angränsande yrkesområden, men även en intresserad allmänhet.

Tidskriften utkommer i åtta printutgåvor per år och på arkitektur.se. Ägare är Arkitektur Förlag, som är ett dotterbolag till medlems- och branschorganisationen Sveriges Arkitekter. Redaktionen är placerad i Sveriges Arkitekters lokaler på Östermalm i Stockholm.

Skicka in din ansökan

Skicka din ansökan till Maria Blom, mediechef Sveriges Arkitekter maria.blom@arkitekt.se. Sista datum för ansökan är den 27 juni 2022. Vi intervjuar löpande, så ansök gärna tidigare.