Tävling om vattentorn i Värmdö är avgjord

Publicerad: 2024-01-22

Värmdö kommun bjöd in till en allmän tävling om gestaltningen av ett nytt vattentorn i Hemmesta. Tävlingen är avslutad och en vinnare är utsedd.

Värmdö kommun vill bygga ett nytt vattentorn av hög arkitektonisk klass som skapar en lokal signatur för Hemmestaområdet. Tävlingsuppgiften har bestått i att gestalta och placera Hemmestas nya vattentorn med dess teknikutrymmen samt omgivande mark och att illustrera placering av tillfartsväg och vändplan, områdesskydd samt vistelseyta. Tävlingen har genomförts i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Vinnare

Samothrake

Reppen Vilson Arkitekter AB genom Fabian Reppen och Samuel Vilson.

Bild från det vinnande förlaget Samothrake.

På nära håll syns att hela betongytan är vackert uppdelad med gjutmönster som bryter ner skalan. De smäckra stöden är väl anpassade till platsens känsliga natur och låter de hundraåriga tallarna vara kvar.

Ur juryns motivering

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Internationell tävling – Framtidens skola för Ukraina
Tävlingar

Internationell tävling – Framtidens skola för Ukraina

Litauen bjuder in till en öppen internationell arkitekttävling för att designa nästa generations skolor för Ukraina – "Framtidens skola för Ukraina".
Publicerad:
Vinnare utsedd – nya ögon på trä
Tävlingar

Vinnare utsedd – nya ögon på trä

Stockholmsmässan/Nordbygg i samarbete med Svenskt Trä och med stöd av Sveriges Arkitekter bjöd till arkitekturtävling för studenter. Tävlingen är avgjord och vinnare är utsedd.
Publicerad:
Se tävlingsbidragen till Norrköpings nya centralstation
Tävlingar

Se tävlingsbidragen till Norrköpings nya centralstation

Norrköpings kommun har bjudit in till projekttävling för Norrköpings nya centralstation. Fyra förslag finns nu att se och vinnaren kommer att tillkännages i mars.
Publicerad: