Filborna vattentorn, Helsingborg. Foto: Werner Nystrand.

Sveriges Arkitekter söker administrativ chef

Publicerad: 2022-09-07

Vi söker en chef som vill leda och utveckla arbetet med kansliets interna stöd. Du kommer att ha personalansvar och och ansvara för kansliets arbetsmiljöfrågor med mera.

Om oss

Sveriges Arkitekter är en fack- och branschorganisation för landets alla arkitekter och arkitektstudenter. Vi har 14 000 medlemmar och företräder drygt 90 procent av de yrkesverksamma inom arkitektur, inredningsarkitektur, landskapsarkitektur och fysisk planering. Vi jobbar med politisk påverkan, medlemsservice och råd kring hur medlemmarna bäst utför sitt arbete. Vår vision är arkitektur som möter samtida och framtida behov: väl gestaltad, ändamålsenlig, hänsynstagande och hållbar.

Sveriges Arkitekter är en medlemsbaserad organisation med en demokratisk beslutsordning och del av Saco.

På kansliet arbetar cirka 40 medarbetare och de organiseras i dagsläget i fyra team; administration/stab, kommunikation, juridisk rådgivning, kompetens och arkitektur samt en redaktion för tidningen Arkitekten. Vi har också ett fristående bokförlag som ger ut tidningen Arkitektur och ett antal böcker årligen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker en chef som vill leda och utveckla arbetet med kansliets interna stöd och följa upp verksamheten inom ekonomi, HR, register och medlemsservice, IT, avtal samt lokalfrågor. Du kommer att ha direkt personalansvar för kansliets stab med i dagsläget fyra medarbetare och ansvara för kansliets arbetsmiljöfrågor.

Du har ett nära samarbete med kansliets medarbetare, andra chefer och förtroendevalda och ingår i organisationens ledningsgrupp och direktrapporterar till förbundsdirektören.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har högskoleutbildning med examen inom för tjänsten relevant område och/eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.

  • Flerårig erfarenhet av arbetsledning inom området ekonomi och administration.
  • God förmåga att kommunicera tydligt och pedagogiskt i både tal och skrift.
  • God förståelse och erfarenhet från politiskt-/intresse- eller medlemsstyrd organisation är meriterande.

Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och för att trivas i rollen behöver du vara självgående, ta ansvar för dina arbetsuppgifter och ha ett strukturerat arbetssätt. Du arbetar mot mål, fokuserar på resultat och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du ska tycka om och ha lätt för att samarbeta och vara prestigelös och kommunikativ. Det är också viktigt att du är tydlig och trygg i ditt ledarskap.

Om anställningen

Vi arbetar för att arbetsplatsen ska präglas av öppenhet, mångfald och en god kollegial stämning.

Anställningen är på heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Kansliet ligger i fina och ljusa lokaler på Storgatan i Stockholm.

Upplysningar om anställningen lämnas av förbundsdirektör Tobias Olsson på telefon 072–564 77 13 eller mejl tobias.olsson@arkitekt.se.

Facklig kontakt är Ulrika Paulsson, Saco. Du når henne på mejl ulrika.paulsson@arkitekt.se.

Välkommen med din ansökan till mejl jobb@arkitekt.se senast den 5 oktober. Till din ansökan ska du bifoga cv och personligt brev.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryteringshjälp.