Strategisk utvecklare inom arkitektur sökes

Publicerad: 2022-09-12

Form/Design Center söker ambassadör och strategisk utvecklare inom arkitektur.

Form/Design Center är den främsta plattformen för arkitektur, design och konsthantverk i södra Sverige. Som en öppen inkluderande mötesplats och utpekad nationell nod för politiken för Gestaltad livsmiljö riktar vi oss både till en bred allmänhet och professionella utövare genom utställningar, programverksamhet och utvecklingsprojekt.

Till vår mångfacetterade verksamhet söker vi nu en nyckelperson som kan vara med och driva ämnet arkitektur i ett lokalt, nationellt och internationellt perspektiv med fokus på hållbarhetsfrågor och samverkan; en profil som har ett strategisk approach, är teambyggare och förstår nätverkets betydelse.

Form/Design Center samverkar, sedan ett antal år tillbaka, med Sveriges Arkitekter; en strategisk satsning som bland annat mynnat ut i årliga Arkitekturdagar där branschen samlas för nätverkande och där arkitekturfältet synliggörs. Vi söker person som kan agera länken i detta samarbete; som samlar nätverket i södra Sverige och representerar ämnet internt men framför allt i utåtriktade sammanhang. Tjänsten innefattar både övergripande utveckling av format för nätverkande och ämnesutveckling men också specifikt projektsamordning för ett av verksamhetens utvecklingsprojekt SUSTAINORDIC. Projektet är en större nordisk satsning finansierad av Nordiskt Ministerråd med fokus på hållbart byggmaterial och arkitektur som under 2023 bland annat kopplar an till den internationella konferensen UIA 2023 och arkitekturhuvudstadsåret i Köpenhamn.

Vi söker dig som har en bakgrund som arkitekt och erfarenhet av samordning och nätverkande med ett genuint intresse för hållbarhet och samhällsutveckling. Du behöver ha god kännedom om branschen, gärna specifikt från södra Sverige.

Du trivs med att vara ansiktet utåt och får energi i mötet med människor i kända och nya konstellationer; med en positiv, nyfiken och prestigelös attityd är du en trovärdig ambassadör för ämnet och respektive verksamheter.

Hos oss får du möjlighet att jobba i en unik kulturmiljö i centrala Malmö och med ett team bestående av dedikerade och kreativa individer. Verksamheten har ett högt tempo så du behöver ha ett visst mått av stresstålighet och agilitet.

Omfattning

Tillträde om möjligt 1 nov 2022 eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är på 50 procent fram till 2025, med möjlighet till högre omfattning och förlängning.

Arbetsplats

Form/Design Center i Malmö

Ansökan

Skicka din ansökan senast 25 september 2022 till: dorte@formdesigncenter.com

Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan redan idag.

Kontaktpersoner

Tobias Olsson, VD Sveriges Arkitekter
E-mejl: tobias.olsson@arkitekt.se
Tel: 0725-64 77 13

Dorte Bo Bojesen, VD Form/Design Center
E-mejl: dorte@formdesigncenter.com
Tel: 0733-33 88 89

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Sveriges Arkitekter söker administrativ chef
Jobba hos oss

Sveriges Arkitekter söker administrativ chef

Vi söker en chef som vill leda och utveckla arbetet med kansliets interna stöd. Du kommer att ha personalansvar och och ansvara för kansliets arbetsmiljöfrågor med mera.
Publicerad: