Politiker – argumentera med fakta och respekt

Publicerad: 2022-06-09

I en debattartikel i Aftonbladet uppmanar Sacoförbundens ordföranden politikerna inför valet att argumentera med fakta och respekt. Till grund för artikeln ligger en undersökning från Saco som visar att akademiker inte är nöjda med hur politikerna bemöter väljarna och varandra.

En stor majoritet av Sveriges 1,5 miljoner akademiker anser att politiker bör hålla sig till fakta och kunskap samt visa respekt för sina politiska motståndare. Det visar en undersökning som Saco gjort tillsammans med Novus Opinion.

Hela 85 procent av Sveriges yrkesverksamma akademiker stör sig på att den politiska debatten inte är konstruktiv. 87 procent tycker också att politiker borde lyssna mer på experter inför politiska beslut.

Läs mer och ta del av fler resultat från undersökningen på Sacos nya kampanjwebb faktiskt.nu.

I samband med undersökningen publiceras också en debattartikel i Aftonbladet som Sveriges Arkitekters ordförande Emina Kovacic har skrivit under, tillsammans med de andra Sacoförbundens ordföranden.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ja till gestaltad livsmiljö i Kultursamverkansmodellen
Yttranden och remissvar

Ja till gestaltad livsmiljö i Kultursamverkansmodellen

Sveriges Arkitekter har besvarat remissen av betänkandet Kultursamhället – utvecklad samverkan mellan stat, region och kommun. Förbundet har lämnat synpunkter på de delar som rör gestaltad livsmiljö.
Publicerad:
Byggen behöver vara aktsamma om natur- och kulturvärden
Yttranden och remissvar

Byggen behöver vara aktsamma om natur- och kulturvärden

Sveriges Arkitekter har besvarat remissen på Regeringskansliets promemoria om Aktsamhet vid bygg-, rivnings- och markåtgärder. I promemorian föreslås att regler om aktsamhet införs i plan- och bygglagen. Sveriges Arkitekter är positiva.
Publicerad:
Slopade regler ger sämre boendemiljöer
Yttranden och remissvar

Slopade regler ger sämre boendemiljöer

Sveriges Arkitekter har yttrat sig över regeringens promemoria ”Kravet på anmälan för komplementbostadshus och inredning av ytterligare bostad i ett enbostadshus ska tas bort”. Förbundet avstyrker förslaget i sin helhet.
Publicerad: