Nordiska landskapsarkitekter fördömer kriget

Publicerad: 2022-03-29

Nordiska landskapsarkitekter fördömer gemensamt Rysslands invasion av Ukraina. Fördömandet riktar sig direkt till den ryska regeringen.

Som komplement till de internationella fördömanden från IFLA World och IFLA Europe har de fem nordiska organisationerna för landskapsarkitekter gått samman i ett gemensamt fördömande av Rysslands invasion av Ukraina. Fördömandet riktar sig direkt till den ryska regeringen:

Nordiska landskapsarkitekter fördömer kraftigt Rysslands invasion av den självständiga staten Ukraina.

  • Vi står enade bakom det ukrainska folket och den ukrainska professionella kåren av landskapsarkitekter i detta mörka kapitel av Europas historia.
  • Vi sörjer de liv som gått till spillo och uppmanar samtliga inblandade att verka för ett omedelbart slut på det mänskliga lidande och ekologiska katastrof som kriget för med sig.
  • Vi uttrycker vår solidaritet för de miljoner människor som tvingats lämna sina hem och barndoms landskap bakom sig.
  • Vi uppmanar den ryska regeringen att omedelbart dra tillbaka sina militära styrkor och respektera Ukrainas existens som en självständig nation.

Detta meddelande har publicerats på svenska/danska/norska/finska/isländska/engelska/ryska/ukrainska

Avsändare

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Bli mentor för en nyanländ arkitekt
Medlem

Bli mentor för en nyanländ arkitekt

Bli mentor i höst. Vi erbjuder sju platser till ett mentorprogram för nyanlända arkitekter. Ta chansen att hjälpa en arbetssökande arkitekt med utländsk utbildning och samtidigt ger er båda chansen att stärka era nätverk, få ökad självinsikt och stärkt självförtroende.
Publicerad:
Akutstöd till arkitektstudenter från Ukraina
Medlem

Akutstöd till arkitektstudenter från Ukraina

Många arkitektstudenter från Ukraina söker sig nu till arkitektutbildningar i andra länder. Sveriges Arkitekter gör därför en akut insamling av stöd för studenter som söker skydd på arkitektskolor i närliggande länder.
Publicerad:
Stötta Ukraina och demokratin
Medlem

Stötta Ukraina och demokratin

Sveriges Arkitekters förbundsordförande Emina Kovacic uppmanar alla att göra vad vi kan för att stötta Ukrainas befolkning och bidra till att öka demokratin runt om i världen.
Publicerad: