Internationell tävling – Framtidens skola för Ukraina

Publicerad: 2024-02-23

Litauen bjuder in till en öppen internationell arkitekttävling för att designa nästa generations skolor för Ukraina – “Framtidens skola för Ukraina”.

Den 22 februari 2024 tillkännagav Litauens centrala projektledningsbyrå, i samarbete med Litauens arkitektförbund, en internationell arkitekttävling för att designa nästa generations skolor för Ukraina. Arkitekter från hela världen inbjuds att bidra till detta projekt. Initiativet syftar inte bara till att återuppbygga det krigshärjade Ukrainas utbildningslandskap, utan också att förvandla det till en mer motståndskraftig, säker och framåtriktad miljö.

Projektet initierades av den litauiska regeringen i partnerskap med Ukrainas återuppbyggnadsagentur och med assistans från Ukrainas utbildnings- och vetenskapsministerium. Litauens fond för utvecklingssamarbete och humanitärt bistånd har anslagit 500 000 € till projektet. Det genomförs av Litauens centrala projektledningsbyrå (CPVA).

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: